ΤΟΠΙΚΑ

Πέντε σχολεία της Μαγνησίας στις εξετάσεις της ελληνικής PISA

πέντε-σχολεία-της-μαγνησίας-στις-εξετ-208744

Πέντε σχολεία από τη Μαγνησία σε σύνολο 255 σε όλη τη χώρα θα συμμετέχουν στην ελληνική PISA με εξετάσεις πανελλαδικού τύπου για μαθητές. Πρόκειται ουσιαστικά για μία έμμεση αξιολόγηση της αποδοτικότητας κάθε σχολικής μονάδας ξεχωριστά και συνολικά των σχολείων ανά Διεύθυνση Εκπαίδευσης.

Στις εξετάσεις θα λάβουν μέρος το 1ο Γενικό Λύκειο Βόλου, το 2ο Πρότυπο Γενικό Λύκειο Βόλου, το ΓΕΛ Αγριάς, το ΓΕΛ Σκοπέλου και το Γυμνάσιο Σκιάθου. Οι εξετάσεις θα διεξαχθούν από 15 Μαρτίου έως 15 Απριλίου, στα γνωστικά πεδία Μαθηματικά, Φυσικές Επιστήμες, Κατανόηση Κειμένου και επιπλέον στο πεδίο Δημιουργική Σκέψη.

Την ευθύνη διεξαγωγής της Διεθνούς Έρευνας PISA (Programme for International Student Assessment), που πραγματοποιείται ανά τριετία υπό την αιγίδα του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (Ο.Ο.Σ.Α.), έχει το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ).

Η έρευνα διεξάγεται σε περισσότερες από 80 χώρες και διερευνά κατά πόσον οι γνώσεις και οι δεξιότητες των 15χρονων μαθητών και μαθητριών τούς επιτρέπουν να ανταποκρίνονται αποτελεσματικά στις απαιτήσεις της καθημερινής ζωής στις σύγχρονες κοινωνίες.

Τα σχολεία έχουν επιλεγεί με τυχαία δειγματοληψία. Η συμμετοχή των σχολικών μονάδων στην έρευνα είναι υποχρεωτική.

Η έρευνα, που αποτελείται από ένα γνωστικό τεστ και ένα ερωτηματολόγιο, θα διεξαχθεί ηλεκτρονικά στο σχολικό εργαστήριο πληροφορικής των σχολικών μονάδων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου