ΤΟΠΙΚΑ

Ματαιώνεται ο διαγωνισμός «Ευκλείδης»

ματαιώνεται-ο-διαγωνισμός-ευκλείδη-208756

Δεν θα πραγματοποιηθεί η β’ φάση του 82ου Πανελληνίου Μαθητικού Διαγωνισμού «Ο Ευκλείδης» για τους μαθητές της β’ και γ’ Γυμνασίου και α’, β’ και γ’ λυκείου, λόγω των ειδικών συνθηκών που διαμορφώνει η πανδημία του κορονοϊού, σύμφωνα με ανακοίνωση του παραρτήματος Μαγνησίας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας.

Ωστόσο σύμφωνα με την ΕΜΕ θα πραγματοποιηθεί απευθείας η γ’ φάση του διαγωνισμού «Ο Αρχιμήδης», δηλαδή η Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα, η οποία είναι προγραμματισμένη για τις 26 Φεβρουαρίου. Αυτή θα γίνει, όπως και πέρυσι, σε εξεταστικά κέντρα, ένα σε κάθε περιφέρεια, σε μια προσπάθεια της ΕΜΕ να αποφευχθεί η συγκέντρωση όλων των μαθητών στην Αθήνα, ακολουθώντας βέβαια όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Τα ονόματα των διακριθέντων μαθητών που θα συμμετάσχουν στη γ’ φάση θα ανακοινωθούν στο προσεχές διάστημα από τα κεντρικά της Ε.Μ.Ε.

Η διεξαγωγή της δεύτερης και καταληκτικής φάσης του 11ου Τοπικού Διαγωνισμού για μαθητές της α΄ γυμνασίου στα Μαθηματικά «Ο Ευκλείδης» θα πραγματοποιηθεί κανονικά, όπως είχε ανακοινωθεί, την Παρασκευή 21 Ιανουαρίου στις σχολικές μονάδες, από 12.00 έως 14.00, όπως και η πρώτη φάση. Τα θέματα για τον τοπικό διαγωνισμό θα αποσταλούν στις 11.30 π.μ. στα e-mail των συμμετεχόντων σχολείων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου