ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Στα σκοτάδια για τρεις ώρες η Σκιάθος

στα-σκοτάδια-για-τρεις-ώρες-η-σκιάθος-208837

Μέσα στο κρύο και στα σκοτάδια παρέμεναν για περισσότερες από τρεις ώρες οι κάτοικοι της Σκιάθου την περασμένη Δευτέρα το βράδυ. Βλάβη που προκλήθηκε στη γραμμή ηλεκτροδότησης στον Λαύκο, από την οποία τροφοδοτείται το νησί του Παπαδιαμάντη, «βύθισε» στο σκοτάδι τη Σκιάθο. Νοικοκυριά και όσες επιχειρήσεις ήταν ανοιχτές έμειναν στο σκοτάδι και χωρίς θέρμανση.

Η βλάβη αντιμετωπίστηκε χάρη στην έγκαιρη παρέμβαση των συνεργείων του ΔΕΔΔΗΕ που έσπευσαν σε αντίξοες συνθήκες.

Το νέο μπλακ άουτ ωστόσο πυροδότησε για μία ακόμη φορά τη συζήτηση για το πότε θα ολοκληρωθεί το έργο που έχει ξεκινήσει ο ΑΔΜΗΕ για την αυτονομία του νησιού σε ρεύμα.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο αντιδήμαρχος Γιάννης Γιαννίτσης επισήμανε ότι το έργο ξεκίνησε, όμως διακόπηκε για ένα διάστημα, καθώς εντοπίστηκαν αρχαιολογικά ευρήματα. Μετά από συνεννόηση των αρμοδίων αρχών με την Αρχαιολογική Υπηρεσία οι εργασίες επανεκκίνησαν και το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο καλοκαίρι.

Τι λέει ο ΑΔΜΗΕ

Ανακοίνωση για την πορεία του έργου εκδόθηκε χθες και από τον ΑΔΜΗΕ, στην οποία επισημαίνονται τα εξής:

«Έργα που θωρακίζουν την ανθεκτικότητα του Εθνικού Συστήματος Μεταφοράς και ενισχύουν τις εγχώριες και διεθνείς ηλεκτρικές διασυνδέσεις, περιλαμβάνει το Προκαταρκτικό Σχέδιο του Δεκαετούς Προγράμματος Ανάπτυξης (ΔΠΑ) 2023-2032 του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας, που τέθηκε σήμερα σε δημόσια διαβούλευση. Με το νέο ΔΠΑ 2023-2032, συνολικού προϋπολογισμού 4 δισ. Ευρώ ο ΑΔΜΗΕ συνεχίζει το επενδυτικό του πρόγραμμα, το οποίο έχει εμπροσθοβαρή σχεδιασμό, καθώς περισσότερα από τα μισά κεφάλαια θα επενδυθούν έως το 2026.

Μεταξύ των έργων, που βρίσκονται σε εξέλιξη είναι και αυτό της Σκιάθου. Το καλοκαίρι του 2022, ολοκληρώνεται η διασύνδεση της Σκιάθου με το ηπειρωτικό σύστημα, μέσω της Εύβοιας, στο πλαίσιο επένδυσης 57 εκατ. ευρώ. Με το έργο αυτό θα διασφαλιστεί συνολικά η ομαλή ηλεκτροδότηση του νησιωτικού συμπλέγματος των Βορείων Σποράδων».

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου