ΤΟΠΙΚΑ

Στον δρόμο πάλι για την υγεία ταξικά σωματεία της Μαγνησίας

στον-δρόμο-πάλι-για-την-υγεία-ταξικά-σω-208886

Για μία ακόμη φορά τα προβλήματα στον χώρο της υγείας βγάζουν τους εργαζόμενους στον δρόμο. Ταξικά σωματεία διοργανώνουν σήμερα, στις 11.30, έξω από το Νοσοκομείο Βόλου παράσταση διαμαρτυρίας με κυρίαρχο αίτημα την ενίσχυση με προσωπικό.

Στη διαμαρτυρία θα συμμετάσχουν και το Συνδικάτο Μετάλλου Ν. Μαγνησίας «Μ. Παπαρήγας», το Σωματείο Καθαριστών – Καθαριστριών Ν. Μαγνησίας, το Συνδικάτο ΟΤΑ Ν. Μαγνησίας και ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Μαγνησίας.

Σε ανακοίνωσή τους τα σωματεία επισημαίνουν μεταξύ άλλων πως η πολιτική της Κυβέρνησης είναι εγκληματική και ζητούν να ληφθούν επιπλέον μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας.

«Τα υγειονομικά πρωτόκολλα δεν προβλέπουν ούτε καν καραντίνα για τους εμβολιασμένους, ούτε μαζικά και δωρεάν προληπτικά τεστ, ούτε κάποια ουσιαστική επιδημιολογική επιτήρηση. Το κόστος για μάσκες, διαγνωστικά τεστ και άλλα μέσα προστασίας φορτώνεται στον οικογενειακό προϋπολογισμό, εξανεμίζοντας το μηνιάτικο ή το μεροκάματο», καταγγέλλουν τα σωματεία και προειδοποιούν ότι το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ για τους νοσούντες από την Όμικρον ελλοχεύει τον κίνδυνο ευρείας υπερμετάδοσης στους χώρους δουλειάς.

«Οι εργαζόμενοι και τα σωματεία δεν μπορούν να περιμένουν λύσεις από μια τέτοια χρεοκοπημένη πολιτική και από τα κόμματα που την υπηρετούν. Πρέπει να δυναμώσουν την οργάνωση και τον αγώνα με επίκεντρο τα μέτρα προστασίας του λαού από την πανδημία. Ό,τι έχουμε καταφέρει εδώ και δυο χρόνια, το έχουμε καταφέρει με τον αγώνα και τις διεκδικήσεις μας, με πλατιά λαϊκή αλληλεγγύη. Στον 21ο αιώνα υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για να απολαμβάνουν οι εργαζόμενοι και ο λαός, σύγχρονες και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας εντελώς δωρεάν, αντίστοιχες των επιτευγμάτων της επιστήμης και της τεχνολογίας», καταλήγει η ανακοίνωση – κάλεσμα ενόψει της σημερινής κινητοποίησης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου