ΤΟΠΙΚΑ

Ποινή στον κλέφτη που άρπαξε ΙΧ του ΚΤΕΛ

ποινή-στον-κλέφτη-που-άρπαξε-ιχ-του-κτε-208917

Ποινή φυλάκισης ενός έτους και χρηματική ποινή 600 ευρώ επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου χθες σε 37χρονο ημεδαπό για κλοπή ιδιαίτερα μεγάλης αξίας που σημειώθηκε στον Βόλο.

Ο 37χρονος έκλεψε αυτοκίνητο του Αστικού ΚΤΕΛ Βόλου τον Φεβρουάριο του 2020. Βρήκε το αυτοκίνητο στις 20 Φεβρουαρίου με αναμμένη μηχανή και το κλειδί επάνω στην Κ. Καρτάλη όπου το είχε σταθμεύσει προσωρινά υπάλληλος του ΚΤΕΛ εν ώρα εργασίας και το έκλεψε.

Ολα έγιναν μέσα σε λίγα λεπτά. Μέχρι να επιστρέψει ο υπάλληλος από τη διανομή εισιτηρίων που έκανε, το ΙΧ είχε κάνει φτερά. Είχε σταθμεύσει το αυτοκίνητο στο σημείο για λίγα λεπτά, προκειμένου να διεκπεραιώσει την εργασία του γρήγορα. Όμως, τελικά έμεινε χωρίς αυτοκίνητο και χωρίς τα απαραίτητα για τη εργασία του.

Το Αστικό ΚΤΕΛ ζημιώθηκε με ποσό ύψους 10.000 ευρώ. Μέσα στο αυτοκίνητο υπήρχαν ηλεκτρονικός εξοπλισμός, υπολογιστής, εκτυπωτές, 2 tablet, 2 notebook, εισιτήρια, σχολική τσάντα.

Όμως, ο Θεός αγαπάει τον κλέφτη, αγαπάει και τον νοικοκύρη. Η Αστυνομία βρήκε το αυτοκίνητο στη Λιβαδειά, το κατέσχεσε και το επέστρεψε στο Αστικό ΚΤΕΛ. Ευτυχώς, ήταν σε καλή κατάσταση για χρήση. Όμως, τα αντικείμενα που υπήρχαν σε αυτό, τα οποία ήταν αξίας περίπου 8.000 ευρώ, δεν εντοπίστηκαν ποτέ γι’ αυτό και η ζημία για το ΚΤΕΛ παραμένει μεγάλη.

Χθες στο δικαστήριο εξετάστηκε ως μάρτυρας ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ Νίκος Ευαγγελινός, που ζήτησε την τιμωρία του δράστη αναφερόμενος στα προβλήματα που προέκυψαν. Το ΙΧ χρησιμοποιούταν ως εταιρικό για τη διανομή εισιτηρίων και άλλες εργασίες.

Από την πλευρά του ο υπάλληλος περιέγραψε τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε η κλοπή και το σοκ που υπέστη. Βρέθηκε από τη μία στιγμή στην άλλη υπόλογος στην υπηρεσία του.

Το Αστικό ΚΤΕΛ εξετάζει τώρα την περαιτέρω στάση που θα ακολουθήσει για την αποζημίωσή του, σε αστικό επίπεδο.

Ο 37χρονος δεν ήταν παρών στο δικαστήριο για να απολογηθεί για τις πράξεις του ούτε εκπροσωπήθηκε από δικηγόρο. Δικάστηκε ερήμην και καταδικάστηκε.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου