ΤΟΠΙΚΑ

Αναζητείται δομή για τον 15χρονο από τις κοινωνικές υπηρεσίες

αναζητείται-δομή-για-τον-15χρονο-από-τις-209019

Ενέργειες για εύρεση κατάλληλης δομής που θα αναλάβει να φιλοξενεί τον 15χρονο που απομακρύνθηκε από την οικογένειά του στη Σκιάθο κάνει η Κοινωνική Υπηρεσία του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου.

Ο ανήλικος φιλοξενείται προσωρινά στο Ορφανοτροφείο Βόλου, το οποίο του άνοιξε τις αγκάλες από την πρώτη στιγμή. Ο νεαρός απομακρύνθηκε από τον πατέρα του, καθώς οι συνθήκες διαμονής του στο σπίτι κρίθηκαν από το Κέντρο Υγείας Σκιάθου ακατάλληλες.

Ο ίδιος είχε καταγγείλει για κακοποίηση τον πατέρα του, ο οποίος διαπιστώθηκε ότι διέμενε παράνομα στη χώρα και εναντίον του ασκήθηκε το μέτρο της διοικητικής απέλασης.

Ο νεαρός χρειάζεται μία δομή που να έχει παιδιά της ηλικίας του και βοηθητικό περιβάλλον για τα θέματα που έχει με τη γλώσσα, καθώς μιλάει σπαστά ελληνικά και δεν έχει πάει σχολείο στην Ελλάδα.

Η Κοινωνική Υπηρεσία του Νοσοκομείο Βόλου βρίσκεται σε επικοινωνία με όλους τους αρμόδιους φορείς και στο πλαίσιο αυτό συζητά και με το Χαμόγελο του Παιδιού.

Ο 15χρονος αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε ένα προστατευμένο και φιλόξενο περιβάλλον. Η κοινωνική λειτουργός του Ορφανοτροφείου Βόλου Ελευθερία Δρογγούλα ανέφερε ότι ο έφηβος είναι καλά και έχει αποκτήσει και φίλους στο Ιδρυμα που τον βοηθούν. Εχει προσαρμοστεί με το καινούργιο του περιβάλλον, όμως ακόμη δεν μπορεί να πάει στο σχολείο.

Παράλληλα, η Εισαγγελία Βόλου αναζητεί τη μητέρα του στην Ιταλία, σε μία ύστατη προσπάθεια πριν προχωρήσει και τυπικά στην αφαίρεση της Επιμέλειας.

Το δράμα του 15χρονου αποκαλύφτηκε όταν έφυγε από το σπίτι στις 23 Δεκεμβρίου 2021 και κατήγγειλε τον πατέρα του στην Αστυνομία. Είπε ότι πέφτει θύμα κακοποίησης, ο πατέρας του τον διώχνει από το σπίτι, δεν του επιτρέπει να πάει στο σχολείο και του παίρνει τα χρήματα από την εργασία του στην οικοδομή.

Ο πατέρας του δικάστηκε για έκθεση ανήλικου σε κίνδυνο και κρίθηκε για αθώος. Όμως, από την κοινωνική έρευνα που διενεργήθηκε διαπιστώθηκε ότι το περιβάλλον του είναι ακατάλληλο καθώς στερούνταν στοιχειωδών πραγμάτων, ενώ και ο πατέρας του διέμενε παράνομα στη χώρα.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου