ΤΟΠΙΚΑ

Εφημερίες με δανεικούς γιατρούς στο Κέντρο Υγείας Ζαγοράς

εφημερίες-με-δανεικούς-γιατρούς-στο-κ-209032

Με εφημερίες που γίνονται με δανεικούς γιατρούς από άλλα Κέντρα Υγείας καλύπτεται το Κέντρο Υγείας Ζαγοράς λόγω της υποστελέχωσης. Γιατροί και νοσηλευτές λόγω των ελλείψεων βρίσκονται στα όριά τους. Το Κέντρο Υγείας Ζαγοράς εξυπηρετεί υγειονομικά μία μεγάλη περιοχή κάτω από αντίξοες συνθήκες. Το ιατρικό προσωπικό έχει θέσει πολλές φορές το ζήτημα των ελλείψεων στην 5η ΥΠΕ, όμως όπως επισημαίνεται στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ οι λύσεις που προκρίνονται είναι αποσπασματικές, μεμονωμένες και δεν αντιμετωπίζουν το πρόβλημα σε μόνιμη βάση.

Για τον μήνα Ιανουάριο η 5η ΥΠΕ έχει λάβει ακόμη μία επιστολή των γιατρών στην οποία επισημαίνονται τα κενά που υπάρχουν και ότι το πρόγραμμα των εφημεριών του μήνα δεν βγαίνει.

«Ο μήνας έχει 31 μέρες, δηλαδή 62 βάρδιες. Με το πρόγραμμα των εφημεριών που έχει καταρτιστεί καλύπτονται οι 46 βάρδιες. Εχουμε λάβει διαβεβαιώσεις προφορικά ότι θα έρθουν για να κάνουν εφημερίες συνάδελφοι από τα Κέντρα Υγείας Βελεστίνου και Αργαλαστής. Και πάλι όμως ορισμένες εφημερίες θα μείνουν ακάλυπτες μέχρι τέλος Ιανουαρίου», επισήμανε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο γιατρός Δημήτρης Κανάτας, έμπλεος προβληματισμού και ανησυχίας.

Με την πανδημία να βρίσκεται σε εξέλιξη, την Όμικρον να επελαύνει και με δεδομένο ότι προκύπτουν και άλλα σοβαρά έκτακτα περιστατικά, δεν είναι δυνατόν να μείνει το Κέντρο Υγείας χωρίς γιατρό.

Αυτό που ωστόσο αντιλαμβάνονται οι ίδιοι οι υγειονομικοί που δικαίως ζητούν μόνιμη λύση με προσλήψεις επιπλέον προσωπικού, δεν έχει καταστεί δυνατό να επιλυθεί από τις αρμόδιες αρχές.

Σημειώνεται πως στο Κέντρο Υγείας Ζαγοράς απασχολούνται δύο μόνιμοι γιατροί, ένας αγροτικός, ενώ τρεις γιατροί παρέχουν τις υπηρεσίες τους στη δομή, αλλά είναι μετακινούμενοι από περιφερειακά ιατρεία του νομού Μαγνησίας.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου