ΤΟΠΙΚΑ

Σε λειτουργία νέος θεσμός για τους δικηγόρους του Βόλου

σε-λειτουργία-νέος-θεσμός-για-τους-δικ-211009

Ομόφωνα αποφασίστηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου (ΔΣΒ) την περασμένη Παρασκευή η λειτουργία ενός νέου θεσμού, του συμβούλου υπηρεσίας, για την αντιμετώπιση ζητημάτων που σχετίζονται με την καθημερινή άσκηση των καθηκόντων των δικηγόρων.

Με την ίδια απόφαση προδιαγράφηκε το πλαίσιο λειτουργίας του συμβούλου υπηρεσίας ως εξής:

Κατά την άσκηση των καθηκόντων του και προς εξυπηρέτηση αυτών, ο σύμβουλος υπηρεσίας θα έχει, αν αυτό είναι δυνατόν, φυσική παρουσία στο Πρωτοδικείο Βόλου (έδρα Δ.Σ.Β. κ.λπ.) κατά τις ώρες λειτουργίας του Συλλόγου, επιλαμβανόμενος ζητημάτων που τίθενται σε αυτόν από μέλη του Δ.Σ.Β. ή και διαπιστώνονται από τον ίδιο ως δυσλειτουργίες ή προσκόμματα στην άσκηση των δικηγορικών του καθηκόντων.

Στον σύμβουλο υπηρεσίας παρέχεται η γενική εξουσιοδότηση του Δ.Σ. να αντιμετωπίζει τα αναφυόμενα ζητήματα με κάθε πρόσφορο τρόπο, συμπεριλαμβανομένης της παράστασης ενώπιων των Δικαστικών, Εισαγγελικών και εν γένει Διοικητικών Αρχών.

Ο σύμβουλος υπηρεσίας καταγράφει συνοπτικά τα αντιμετωπιζόμενα ζητήματα και τις ενέργειες, στις οποίες τυχόν προχώρησε, κατά την άσκηση των καθηκόντων του, σε ειδικό βιβλίο (ημερολόγιο), το οποίο υπογράφεται από τον εκάστοτε σύμβουλο υπηρεσίας.

Η εκ μέρους του συμβούλου υπηρεσίας η άσκηση καθηκόντων είναι συμπληρωματική με αυτή των οργάνων Διοίκησης του Δ.Σ.Β., με τα οποία θα συνεργάζεται προς ενημέρωσή τους και τυχόν κοινές ενέργειες αντιμετώπισης των ζητημάτων που ανακύπτουν.

Το μηνιαίο πρόγραμμα συμβούλου υπηρεσίας θα εγκρίνεται με απόφαση του Δ.Σ. και θα αφορά στον επόμενο της έγκρισης μήνα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου