ΤΟΠΙΚΑ

Στο Ζάγκρεμπ εκπαιδευτικοί του 15ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου

στο-ζάγκρεμπ-εκπαιδευτικοί-του-15ου-δημ-211019

Το Ζάγκρεμπ στην Κροατία επισκέφθηκαν εκπαιδευτικοί του 15ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου τον Δεκέμβριο, στο πλαίσιο του προγράμματος 4 L.I.F.E., που αφορά στην ένταξη των μαθητών μέσω ελκυστικών μεθόδων όπως το θέατρο, ο χορός και η τεχνολογία.

Οι εκπαιδευτικοί Ελένη Τζιντζίδου και Αικατερίνη Μουρτζίνου που συμμετείχαν στο πρόγραμμα παρουσίασαν στους μικρούς μαθητές μια διασκευή κουκλοθέατρου με τίτλο «η Σταχομαζώχτρα» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, καθώς και βίντεο με την ιστορία της πόλης του Βόλου και τα αξιοθέατά της. Δίδαξαν στους Κροάτες μαθητές βασικές ελληνικές φράσεις και λέξεις και μοίρασαν τοπικά γλυκά και χριστουγεννιάτικες κάρτες φτιαγμένες από τους μαθητές και τις μαθήτριές τους. Επίσης, διδάχτηκαν τοπικούς παιδικούς χορούς και συμμετείχαν σε κατασκευές και σε παραδοσιακά παιχνίδια. Τέλος ξεναγήθηκαν στην πόλη του Ζάγκρεμπ, καθώς και σε άλλες γειτονικές πόλεις.

«Ηταν μια εποικοδομητική δράση τόσο για τους εκπαιδευτικούς μας, όσο και για τους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς από την Τουρκία, την Ισπανία, την Ιταλία και τη Βόρεια Ιρλανδία, ενισχύοντας τους δεσμούς των μελών της αποστολής», αναφέρεται σε ανακοίνωση του σχολείου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου