ΤΟΠΙΚΑ

Οι προτάσεις του Κ. Καρτάλη

οι-προτάσεις-του-κ-καρτάλη-851206

Ρηξικέλευθες προτάσεις για το μέλλον αλλά και μελαγχολικές επισημάνσεις και σκέψεις που αφορούν κυρίως στη λειτουργία του πολιτικού συστήματος τα τελευταία τρία χρόνια περιλαμβάνει το βιβλίο του Κώστα Καρτάλη, υποψηφίου βουλευτή του ΠΑΣΟΚ στη Μαγνησία που παρουσιάστηκε χθες στο Ξενία.
Στην εκδήλωση μίλησαν οι πρώην υπουργοί Θεόδωρος Πάγκαλος και Γιώργος Φλωρίδης, όπως επίσης ο πρόεδρος της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής και πρώην πρόεδρος της ΓΣΕΕ Χρ. Πολυζωγόπουλος, ενώ παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων η βουλευτής Μαγνησίας Ροδούλα Ζήση, ο Νομάρχης Μαγνησίας Απ. Παπατόλιας, ο πρώην βουλευτής Λ. Τζανής, οι δήμαρχοι Βόλου και Ν. Ιωνίας Αλ. Βούλγαρης και Π. Μαβίδης, ο πρώην Νομάρχης Ι. Πρίντζος, ο Προϊστάμενος της Εισαγγελέας Βόλου κ. Αχ. Ζήσης, ο πρόεδρος του ΤΕΕ Μαγνησίας Σωκρ. Αναγνώστου, δήμαρχοι καποδιστριακών ΟΤΑ, δημοτικοί και νομαρχιακοί σύμβουλοι, η Ν.Ε του ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας, εκπρόσωποι κοινωνικών και παραγωγικών φορέων και πλήθος κόσμου.
Όλοι οι ομιλητές εξέφρασαν τα εύσημα για την ποιότητα του βιβλίου και την πολιτική σκέψη του συγγραφέα, υπογραμμίζοντας ιδιαίτερα τη συμβολή του στο δημόσιο διάλογο για το παρόν και το μέλλον σε τομείς που η χώρα πρέπει να προχωρήσει μπροστά, όπως η ανάπτυξη, η επιχειρηματικότητα , το περιβάλλον με σύγχρονες πολιτικές.
Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών και Πολιτισμού Θεόδωρος Πάγκαλος με τον πληθωρικό του λόγο, συνεχάρη τον Κ. Καρτάλη για τις ρηξικέλευθες προτάσεις του για την επιχειρηματικότητα αλλά και για την μεταολυμπιακή χρήση των αθλητικών ολυμπιακών υποδομών που σήμερα παραμένουν αναξιοποίητες από την παρούσα Κυβέρνηση και επισήμανε ότι ο ρόλος του Κ. Καρτάλη ήταν καταλυτικός στους Ολυμπιακούς υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά “ δεν είναι υπερβολή, εάν δεν υπήρχε ο Κ. Καρτάλης δεν θα γίνονταν με τόση επιτυχία οι Ολυμπιακοί Αγώνες”.
Επισήμανε ότι ο λόγος του Κ. Καρτάλη είναι διεισδυτικός και ταυτόχρονα ανατρεπτικός, ενώ για τις προτάσεις που περιλαμβάνει στον τομέα της Παιδείας τόνισε ότι τις “προσυπογράφει με ενθουσιασμό”, εάν και ο ίδιος από τους ξιφήρεις χαρακτηρισμούς του για τους Πανεπιστημιακούς- τους χαρακτήρισε τη μεγαλύτερη μαφία στη χώρα- παρατήρησε ότι θα πρέπει ως πολιτικός πλέον ο ίδιος να προσεγγίζει τα θέματα επιθετικά.
Ο Πρόεδρος της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής κ. Χρ. Πολυζωγόπουλος μιλώντας στην εκδήλωση τόνισε ότι στο βιβλίο παρουσιάζονται συγκροτημένες απόψεις –προτάσεις για την αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων της χώρας. Μάλιστα χαρακτήρισε τον κ. Καρτάλη νέο επιστήμονα, με μια ανησυχία η οποία σπανίως συναντάται και δίνει με το περιεχόμενο αυτού του βιβλίου ένα μήνυμα: ότι πρέπει να γίνουν οι μεγάλες, οι αναγκαίες υπερβάσεις, έτσι ώστε να αντιμετωπιστούν τα θέματα κατά τέτοιον τρόπο ώστε να επιτυγχάνεται μια αναδιανομή, μια δίκαιη κοινωνία. Θεωρώ ότι συμβάλει τα μέγιστα στον τόπο, γιατί ένα κεφάλαιο αναφέρεται και στη Μαγνησία κι έχει ιδιαίτερη σημασία, γιατί είναι πολύ συγκεκριμένο, χωρίς ευχολόγια και μπορούν να αξιοποιηθούν όλες αυτές οι απόψεις δημιουργικά.
Ο πρώην Υπουργός κ. Γ. Φλωρίδης τέλος ανέφερε ότι το βιβλίο περιέχει σωστές σκέψεις και απόψεις καθώς και προτάσεις για τη χώρα και για τη Μαγνησία. Οι απόψεις; Στηρίζονται στο δίπτυχο: παιδεία-ανθρώπινοι πόροι και ανάπτυξη-περιβάλλον και νομίζω ότι είναι μια σύγχρονη προσέγγιση στις προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει η Ελλάδα με την έννοια του ανακαλύψει και να οργανώσει νέες περιοχές παραγωγής πλούτου και να φροντίσει μέσα από μία προοδευτική κυβέρνηση να ανακατανείμει δίκαια τον πλούτο.

Εξι “κομβικά σημεία”
Ο ίδιος ο συγγραφέας- πολιτικός Κώστας Καρτάλης στην ομιλία του τόνισε ότι σε όλα τα σημεία του βιβλίου κεντρική ιδέα είναι οι ευκαιρίες που δημιουργούνται, οι δυνατότητες που προσφέρονται, οι προοπτικές που διανοίγονται.
Αυτές, όπως τόνισε ο ίδιος, επιχειρείται να εντοπισθούν και να αναδειχθούν μαζί και με τα αντισώματα που επιδιώκουν την ακύρωσή τους. Το αν η χώρα μας θα τις αξιοποιήσει είναι ένα ζητούμενο που σε αυτή μάλιστα την πολιτική περίοδο είναι

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου