ΤΟΠΙΚΑ

Nέα εποχή για την υγεία…

nέα-εποχή-για-την-υγεία-851206

Το κατώφλι μιας νέας εποχής σε ό,τι αφορά στο υγειονομικό σύστημα της χώρας πέρασε χθες ο Βόλος και η Μαγνησία, με τα εγκαίνια της νέας πτέρυγας του Αχιλλοπούλειου Νοσοκομείου, τόνισε από το βήμα της εκδήλωσης των εγκαινίων ο υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Η νέα πτέρυγα του Νοσοκομείου Βόλου εγκαινιάστηκε χθες, 23 χρόνια μετά την ανάθεση της μελέτης του έργου και 14 χρόνια έπειτα από τη θεμέλια λίθο. Ο υπουργός έκοψε την κορδέλα των εγκαινίων, παρουσία πλήθους πολιτικών, εκπροσώπων της αυτοδιοίκησης, φορέων και πολιτών, ενώ λίγο νωρίτερα αποκάλυψε την πλακέτα που αναγράφει την ημερομηνία της τέλεσης των εγκαινίων.
«Η Μαγνησία μπαίνει στην πρώτη γραμμή, με τις πλέον σύγχρονες υποδομές, διασφαλίζοντας με αυτό τον τρόπο τη συμβολή της υγείας στην αναπτυξιακή τροχιά του νομού. Και το άξιζε αυτό», υπογράμμισε στην ομιλία του.
Ο υπουργός Υγείας, μιλώντας για την υπερσύγχρονη νοσοκομειακή δομή που εγκαινίασε χθες, ανέφερε ότι πρόκειται για ένα σπουδαίο, ανώτερο, κοινωνικό και εθνικό έργο.
«Πρόκειται για ένα έργο που είχε ανατεθεί από το 1984. Πολλοί από εκείνους που τότε είχαν την έμπνευση δεν υπάρχουν πια, γιατί πράγματι το έργο καθυστέρησε. Πριν από 10 περίπου χρόνια, επί υπουργίας Γεωργίου Σούρλα και λίγους μήνες μετά από τον Δημ. Σιούφα, έμπαινε η θεμέλια λίθος.
Από τότε και μετά όλοι έδωσαν πράγματι τον καλύτερό τους εαυτό, όλων των κυβερνήσεων, για να φτάσουμε σε αυτό το αποτέλεσμα», είπε.
«Είναι τιμή για μας –πρόσθεσε- ότι το ξεκινήσαμε και το παραδίδουμε, αλλά είναι τιμή και σε όλους εκείνους που δεν είναι της δικής μας παράταξης, που επίσης όλα αυτά τα χρόνια αγωνίστηκαν για να φτάσουμε σε αυτό το αποτέλεσμα», τονίζοντας ότι ανεξάρτητα με το ποιος κυβερνά «ένας και μόνο σκοπός μας ενώνει όλους: να αφήσουμε χρήσιμο έργο πίσω μας».
Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, το 97% των Κλινικών και τμημάτων του Νοσοκομείου Βόλου λειτουργούν ήδη στη νέα πτέρυγα, ενώ τις προσεχείς ημέρες, έως τις 10 Ιουλίου, θα λειτουργεί το 100%.

Εξαφανίστηκαν τα ράντζα
Ο κ. Αβραμόπουλος υποστήριξε ότι εξαφανίστηκαν τα ράντζα –τα οποία σε πολλές περιπτώσεις έχουν σώσει ζωές, όπως είπε- όχι γιατί έπρεπε να φύγουν από τη θέα, αλλά γιατί εξαλείφονται οι λόγοι που τα δικαιολογούν.
«Τα ράντζα τελείωσαν», ανέφερε, «παρά το ότι ενδιάμεσα παρατηρήθηκε στατιστικά μεγαλύτερη προσέλευση ασθενών».
Προανήγγειλε, στο μεταξύ, νομοσχέδιο για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας που θα περάσει από τη Βουλή το καλοκαίρι, «αναδεικνύοντας τη σημασία που αποδίδουμε στην πρωτοβάθμια συνιστώσα της φροντίδας υγείας, ιδιαίτερα στο χώρο της ψυχικής υγείας, όπου η πρόληψη διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο».
Επαναλαμβάνοντας τις δεσμεύσεις που είχε αναλάβει από το Βόλο τον περασμένο Οκτώβριο για την ταχεία έναρξη λειτουργίας της νέας πτέρυγας του Νοσοκομείου και για άμεσες προσλήψεις, είπε: «Και ως προς τα δύο σκέλη πραγματοποιούμε αυτά που είχαμε πει».
Δήλωσε το σεβασμό της κυβέρνησης σε κάθε διεκδίκηση από πλευράς των εργαζομένων και επανέλαβε ότι οι δημόσιες δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί θα τηρηθούν στο ακέραιο.
Εξέφρασε δημόσια την ευγνωμοσύνη της Πολιτείας προς τους Έλληνες γιατρούς και τους νοσηλευτές, «γιατί τα δύσκολα αυτά χρόνια κράτησαν το Εθνικό Σύστημα Υγείας όρθιο» και αναφέρθηκε ονομαστικά για τη συμβολή τους στον υφυπουργό Εσωτερικών Θαν. Νάκο, στις βουλευτές της Μαγνησίας Ζέττα Μακρή και Ροδούλα Ζήση, στον πρώην νομάρχη και πρώην δήμαρχο Βόλου, ενώ ευχαρίστησε τους νέους εκπροσώπους της Νομαρχίας και των δήμων αλλά και πρώην βουλευτές, όπως ο Χρ. Αντωνίου.

Προσλήψεις προσωπικού
Ο κ. Αβραμόπουλος είπε ότι από τις αρχές του 2007 έχουν ήδη προσληφθεί στο Νοσοκομείο Βόλου 77 συμβασιούχοι όλων των ειδικοτήτων με οκτάμηνη σύμβαση, 14 άτομα επικουρικό προσωπικό και 22 μέσω του προγράμματος Stage. Επίκειται, πρόσθεσε, η πρόσληψη 18 ατόμων μέσω Stage, 19 μόνιμων νοσηλευτών, 15 γιατρών κλάδου ΕΣΥ και 8 επικουρικών γιατρών.
«Ο Βόλος και η Μαγνησία με αυτό που σήμερα μοιραζόμαστε με αυτή την εκδήλωση,

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου