ΤΟΠΙΚΑ

Οι δραστηριότητες των βουλευτών της Μαγνησίας: Η Ρ. Ζήση

οι-δραστηριότητες-των-βουλευτών-της-μ-851206

Με νέα ερώτησή της που κατέθεσε στη Βουλή προς τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης, η Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κα Ροδούλα Ζήση τονίζει το πρόβλημα της ελλιπούς αστυνόμευσης που υπάρχει στα Δημοτικά Διαμερίσματα του Δήμου Μουρεσίου λόγω έλλειψης προσωπικού στον Αστυνομικό Σταθμό Τσαγκαράδας και ζητάει την άμεση στελέχωσή του, προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα εγκληματικότητας και να διασφαλισθεί η ζωή και η περιουσία των κατοίκων της περιοχής, των επαγγελματιών, αλλά και των τουριστών.
Συγκεκριμένα, στην ερώτησή της η Βουλευτής κα Ζήση αναφέρει:
«Με επανειλημμένες ερωτήσεις που έχω καταθέσει στη Βουλή, είχα επισημάνει τα μεγάλα προβλήματα που υπάρχουν από την ελλιπή αστυνόμευση στην περιοχή του Δήμου Μουρεσίου, λόγω έλλειψης προσωπικού στον Αστυνομικό Σταθμό Τσαγκαράδας.
Παρά τις διαβεβαιώσεις του Υπουργού Δημόσιας Τάξης περί ενίσχυσης της αστυνομικής δύναμης της Αστυνομικής Διεύθυνσης του νομού Μαγνησίας και κατ’ επέκταση και του εν λόγω αστυνομικού σταθμού, ουδεμία ενέργεια, μέχρι σήμερα, έχει γίνει.
Στον Αστυνομικό Σταθμό Τσαγκαράδας υπάγονται έξη (6) χωριά με μεγάλη και συνεχή τουριστική κίνηση καθ’ όλο το έτος. Οι κάτοικοι, οι επαγγελματίες και οι επισκέπτες στην περιοχή, αισθάνονται έντονα την ανασφάλεια καθ’ ότι κινδυνεύει η ζωή τους και η περιουσία τους.
Η Δημοτική Αρχή, διαμαρτυρόμενη για τα έντονα προβλήματα λειτουργίας του αστυνομικού τμήματος Τσαγκαράδας και την άρνηση, μέχρι σήμερα, της Κυβέρνησης να δώσει την πρέπουσα λύση στο πρόβλημα, υπέβαλλε την παραίτησή της».
Τελειώνοντας την ερώτησή της η κα Ζήση ερωτά τον αρμόδιο Υπουργό τα εξής:
«1. Γνωρίζει ότι οι κάτοικοι του Δήμου Μουρεσίου, οι επαγγελματίες της περιοχής, καθώς και οι επισκέπτες αισθάνονται έντονη ανασφάλεια από την ελλιπή αστυνόμευση της περιοχής;
2. Για ποιους λόγους, μέχρι σήμερα, δεν ενισχύθηκε με το απαραίτητο προσωπικό ο Αστυνομικός Σταθμός Τσαγκαράδας, προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα παραβατικότητας και να διασφαλισθεί η ζωή και η περιουσία των κατοίκων;
3. Ποιες άμεσες ενέργειες πρόκειται να γίνουν για την πλήρη στελέχωση του Αστυνομικού Σταθμού Τσαγκαράδας, ώστε να υπάρξει πλήρης αστυνόμευση σε όλους τους τομείς στην περιοχή του Δήμου Μουρεσίου»;

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου