ΤΟΠΙΚΑ

Οργανωμένη σπείρα ληστών στο Βόλο

οργανωμένη-σπείρα-ληστών-στο-βόλο-332735

Τον έσυραν δεμένο μέσα στο διαμέρισμά του, όπου κοιμόταν η γυναίκα του και το δύο ετών εγγονάκι τους

Δεύτερη ληστεία-καρμπόν σε βάρος επιχειρηματία μέσα στο Βόλο σε διάρκεια τριών 24ωρων έχει σημάνει συναγερμό στις τοπικές αστυνομικές αρχές.

Οι «παγίδες» οι οποίες στήθηκαν έξω από τα σπίτια των επαγγελματιών, οι καλά μελετημένες κινήσεις των δραστών, τα στοιχεία ότι δεν χτύπησαν τυχαία, αλλά έπειτα από παρακολούθηση, καθώς και οι ενδείξεις πως ήξεραν ότι η μπάζα θα είναι γερή, δείχνουν πολλές ομοιότητες της ένοπλης ληστείας του 52χρονου ιδιοκτήτη τσιπουράδικου, κατά την επιστροφή του στην πολυκατοικία όπου διαμένει χθες τα ξημερώματα, με τη ληστεία μεταμεσονύκτιες ώρες του περασμένου Σαββάτου σε βάρος 29χρονου ιχθυέμπορου.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Βάσω Σαμακοβλή

Αν και τίποτε ακόμη δεν είναι βέβαιο, καθώς οι έρευνες της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη για να συνθέσουν το παζλ των στοιχείων που θα οδηγήσουν στην εξιχνίαση των υποθέσεων, οι ομοιότητες εξετάζονται προσεκτικά και όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν ανοιχτά. Οι αξιωματικοί δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στην υπόθεση, καθώς εάν δεν πρόκειται για συμπτώσεις, τότε θα πρέπει να ανακοπεί γρήγορα η δράση πιθανής ομάδας, ιδιαίτερα επικίνδυνης και καλά οργανωμένης.

Τον τρόμο στα χέρια ληστών έζησαν χθες τα ξημερώματα μέσα στο διαμέρισμά τους, 52χρονος ιδιοκτήτης τσιπουράδικου στην παραλία Βόλου, η σύζυγος και το μόλις δύο ετών εγγονάκι τους!

Οι δύο κουκουλοφόροι ληστές παραμόνευαν την επιστροφή του επαγγελματία στο διαμέρισμα της πολυκατοικίας όπου διαμένει, κοντά στο Νοσοκομείο Βόλου. Οι κινήσεις τους έδειχναν ότι δεν ήταν τυχαίες, απεναντίας πολύ καλά μελετημένες και ότι το επικίνδυνο δίδυμο είχε προετοιμαστεί να κυνηγήσει μεγάλη λεία, αφού δεν τράπηκε σε φυγή παίρνοντας από την τσέπη του 52χρονου το ποσό των 15.000 ευρώ που είχε εκείνη την ώρα μαζί του, αλλά εισέβαλαν στο σπίτι του, έψαξαν και άρπαξαν άλλες 65.000 ευρώ.

Μόλις ο 52χρονος τις πρώτες πρωινές ώρες, επιστρέφοντας από το κατάστημά του, ξεκλείδωσε την κεντρική είσοδο της πολυκατοικίας, με την απειλή όπλου και χτυπώντας τον, τον ακινητοποίησαν, τον φίμωσαν, τον έδεσαν και τον έσυραν στο διαμέρισμα του στο δεύτερο όροφο.

Την πόρτα του διαμερίσματος, όπου εκείνη τη στιγμή κοιμόταν η 51χρονη σύζυγός του μαζί με το δύο ετών εγγονάκι τους, άνοιξαν με τα κλειδιά που αφαίρεσαν από τα χέρια του θύματός τους.

Η γυναίκα πετάχτηκε σοκαρισμένη μέσα στον ύπνο της και ξέσπασε σε ουρλιαχτά, βλέποντας την εικόνα των δύο κουκουλοφόρων να σέρνουν δεμένο το σύζυγό της, απειλώντας τον με όπλο. Για να σταματήσουν τις φωνές πανικού και φόβου, ώστε να μη γίνουν αντιληπτοί, οι ληστές της επιτέθηκαν και τη χτύπησαν τραυματίζοντάς την.

Το σκηνικό απερίγραπτης βίας που προκάλεσαν μέσα στο διαμέρισμα οι τερατόμορφοι δράστες εξελίχθηκε μπροστά στα μάτια ενός μωρού παιδιού, που οι παππούδες φιλοξενούσαν στο σπίτι τους εκείνο το βράδυ.

Κράτησαν με απειλές ακινητοποιημένο το ζευγάρι και έψαξαν όλους τους χώρους του διαμερίσματος, βρίσκοντας και αρπάζοντας εκτός από τις 15.000 ευρώ που ήδη είχαν πάρει, άλλες 65.000 ευρώ. Φεύγοντας τράβηξαν από το λαιμό της τραυματισμένης γυναίκας το κόσμημα που φορούσε και κλείδωσαν το ζευγάρι και το μωρό μέσα στο διαμέρισμα.

Από τις φωνές βοήθειάς τους, γείτονες έσπευσαν να τους βοηθήσουν, ενώ η 51χρονη χρειάστηκε να μεταφερθεί στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου, για να της παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου εξετάζει κάθε στοιχείο για την εξιχνίαση της υπόθεσης, όπως και της ληστείας σε βάρος του 29χρονου ιχθυέμπορου ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου.

Σε εκείνη την περίπτωση τρεις κουκουλοφόροι ληστές περίμεναν τον 29χρονο να εξέλθει από την κατοικία του και μόλις κατευθύνθηκε στο αυτοκίνητό του που ήταν κοντά σταθμευμένο, τον περικύκλωσαν, τον απείλησαν με όπλα και σιδηρολοστό και άρπαξαν 8.000 ευρώ, τα οποία είχε μαζί του για την αγορά ψαριών και για εξόφληση οφειλών του.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου