ΤΟΠΙΚΑ

Παρέμβαση Εισαγγελέα για το «Γαλλία»

παρέμβαση-εισαγγελέα-για-το-γαλλία-851206

Τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για το εγκαταλειμμένο κτίριο του πρώην ξενοδοχείου «Γαλλία», στη συμβολή των οδών Ιάσονος και Καρτάλη, μετά το δημοσίευμα του «ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ», διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Βόλου κ. Ζήσης. Το κτίριο το οποίο εγκυμονεί κινδύνους για τη δημόσια υγεία επισκέφθηκαν την περασμένη Δευτέρα υπάλληλοι της Διεύθυνσης Υγείας της Νομαρχίας Μαγνησίας, μετά από εντολή του Εισαγγελέα. Σύμφωνα με το πόρισμα που συνέταξαν, διαπιστώθηκε ότι στην εξωτερική όψη υπήρχαν ρωγμές και πρέπει να γίνει έλεγχος από την Διεύθυνση Πολεοδομίας για τη στατικότητα και την επικινδυνότητά του. Επίσης εξωτερικά του κτιρίου υπάρχουν χώματα και ακαθαρσίες, οι πόρτες εισόδου είναι πεπαλαιωμένες και σαθρές
Επίσης στους εσωτερικούς χώρους υπάρχει πεταμένος μεγάλος όγκος διαφημιστικών εντύπων, πεσμένοι σοφάδες και χώματα από τους τοίχους και συσσωρευμένα σκουπίδια αλλά και αρουραίοι.
Το ακίνητο ανήκει στο Νοσοκομείο Βόλου, ενώ ο Δήμος Βόλου το τελευταίο διάστημα έχει προβεί σε επανειλημμένες οχλήσεις, προκειμένου να καθαριστεί ο συγκεκριμένος χώρος που εξελίσσεται σε εστία μόλυνσης.
Ο δήμαρχος Βόλου με επιστολή του προς τη διοικητή του Νοσοκομείου κ. Μαρία Καρρά έχει επισημάνει τα προβλήματα, ζητώντας να υπάρξει παρέμβαση εξωραϊσμού του χώρου, μετά από τις έντονες διαμαρτυρίες που εξέφρασαν οι περίοικοι ζητώντας να βρεθεί λύση στο πρόβλημα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το νέο Δ.Σ. του Νοσοκομείου θα αποφασίσει για την αξιοποίηση του ακινήτου, αφού μέχρι πρόσφατα τα περιουσιακά στοιχεία του ιδρύματος ήταν αρμοδιότητας της ΔΥΠΕ, κάτι που άλλαξε με τον τελευταίο νόμο.
Στην εισαγγελική παραγγελία ζητείται να ληφθούν καταθέσεις προκειμένου να εντοπιστούν οι υπεύθυνοι για παράβαση του υγειονομικού κανονισμού και την πρόκληση κινδύνου ατυχήματος για τους διερχόμενους.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου