ΤΟΠΙΚΑ

Με τον Βεζυρίδη για άσο κλείνει σήμερα η 8άδα

με-τον-βεζυρίδη-για-άσο-κλείνει-σήμερα-851206

Με τον Πολυχρόνη Βεζυρίδη να υπογράφει σήμερα και να καλύπτει το κενό που υπήρχε κάτω από τα δοκάρια ολοκληρώνεται η πρώτη μεταγραφή οκτάδα για τον Ολυμπιακό. Ετσι την εστία του Ολυμπιακού τη νέα χρονιά θα υπερασπίζεται ο έμπειρος Βεζυρίδης που έχει 238 συμμετοχές σε Α, Β, Γ Εθνική (35 στην Α με Δόξα, Αθηναϊκό, Κέρκυρα, 176 στη Β Σέρρες, Κέρκυρα, Αθηναϊκό, Δόξα και 27 στη Γ με τον Εθνικό).
Επίσης θα αποκτηθεί ακόμη ένας τερματοφύλακας, αφού ο Γλύκος πήγε στον ΠΑΟΚ, φεύγουν Γεώργογλου και Καρκαμάνης και ο Χρήστος Κοντοβάς θα μείνει 1 ακόμη χρόνο σε διπλό ρόλο.
Χθες υπέγραψε νέο ανανεωμένο συμβόλαιο και ο Βασίλης Φλώρος και σε εκκρεμότητα παραμένει και η ανανέωση ή μη του συμβολαίου του Σωκράτη Μπουντούρη, ενώ ήδη ανανέωσαν οι Πακάλτσης, Σαρρής, Ακπαρίδης, Πέτρου και έφυγαν από αυτούς που έληγαν τα συμβόλαια ο Μασάντο για Πιερικό, ο Βεργώνης για Λάρισα και Γλύκος για ΠΑΟΚ.

Μέσα στο επόμενο δεκαήμερο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί το παζλ του νέου Ολυμπιακού της Β΄ Εθνικής, ενώ γενικά έως τώρα επικρατεί ικανοποίηση από τις μεταγραφικές κινήσεις που δυναμώνουν την ομάδα σε θέσεις όπου χρειαζόταν ενίσχυση.
Στο μικροσκόπιο βρίσκονται και ξένοι, όπως ο Καμερουνέζος Ουμ Ντέκι Εντουαρντς Τζότζεφ που είναι 31 ετών και στη Ελλάδα έχει παίξει στην Αχαϊκή (04-5, 26 συμ., 4 γκολ και δυο χρόνια στον Ατσαλένιο (62 συμ. 32 γκολ).
Στο μικροσκόπιο βρίσκονται και άλλοι ξένοι (δικαίωμα για 3) με τους περισσότερους να είναι Βραζιλιάνοι και μάλιστα με θητεία στην Ελλάδα. Ο αμυντικός Φλαβίνιο Φλάβιο Ζοζέ Ντε Καρβάλιο που έπαιξε δυο χρονιές στην Κέρκυρα (49 συμ.), ο μέσος Λεονάρντο Περέϊρα Ροιντρίγκεζ που αγωνίσθηκε δυο περιόδους στον Θρασύβουλο (49 συμ 16 γκολ), ο Ντ Ακόλ Ζοακίν Αλεξάντρε που έχει 9 συμμέτοχες με τον ΟΣΦΠ και 33 στην Κέρκυρα, αλλά και
ο 28χρονος Βραζιλιάνος φορ Τζέραλντο Γκέλσον από την πορτογαλική Ακαντέμικα, είναι περιπτώσεις που εξετάζονται για μια από τις θέσεις των ξένων…
Ο Ολυμπιακός έχει ήδη ολοκληρώσει 7 μεταγραφές, που σήμερα γίνονται 8, και υπολογίζει ότι μπορεί να κάνει τουλάχιστον άλλες 5, με τους διοικούντες πάντως να τηρούν στάση αναμονής, έχοντας εντοπίσει τους στόχους. Βασικός στόχος πάντως είναι με την έναρξη της προετοιμασίας ο προπονητής Κώστας Σταματίου να έχει στη διάθεσή του όλους τους παίκτες του νέου παζλ, χωρίς να αποκλείεται η προσθήκη ενός ή δυο τον Αύγουστο, αν πρόκειται για εξαιρετικές περιπτώσεις ή έχουν δημιουργηθεί κάποια προβλήματα με τους υπάρχοντες.
Για τους ερυθρόλευκους οι μεταγραφικές κινήσεις ως τώρα είναι κινήσεις ουσίας, αφού και οι 7 μεταγραφές δεν έγιναν για εντυπωσιασμό, αλλά για να δυναμώσει το σύνολο της ομάδας.
Έως τώρα νέοι παίκτες για τον Ολυμπιακό είναι ο Βασίλης Σκαρλάτος, που δυο χρονιές ήταν στην Καβάλα (51 συμ.), ο 23χρονος επιθετικός Μάκης Χαϊκάλης από τη Λαμία, ο Πέτρος Κοντέων, ο μέσος Σάκης Θεοδωρίδης έχοντας κάνει μια πολύ καλή χρονιά στον Θερμαϊκό, όπου παίζοντας σε 29 ματς είχε επτά γκολ, ο Βασίλης Γενιτσαρίδης που θα ενισχύσει την αμυντική γραμμή και τα τελευταία δυο χρόνια ήταν στην Καλαμάτα με σταθερότητα (24 και 25 συμμετοχές), ο Σκοπιανός μεσοεπιθετικός Ιλιε Μίτροφ από τον Πανηλειακό που αγωνίζεται ως κοινοτικός και ο Βραζιλιάνος μέσος Κατέ Φονσέκα που στην Ελλάδα έπαιξε Εθνικό Αστέρα, Αγιο Δημήτριο και Πολύκαστρο.

Επίσης τις αμέσως επόμενες ήμερες θα ξεκαθαρίσει το θέμα και με παίκτες που θα φύγουν ή θα δοθούν δανεικοί… Οι Μητράκας, Καρατζάς και Ακριτίδης, Γεώργογλου θα αποτελέσουν παρελθόν, όπως και ο Καρκαμάνης. οι Ντέρτσας, Αντωνίου θα δοθούν δανεικοί, ο Κόκκας, αν δεν του ανανεωθει το συμβολαιο, θα επιλεξει τη συνέχειά του, ενώ έχουν εντοπισθεί και ταλαντούχοι παίκτες που αρχικά θα αγωνισθούν στο πρωτάθλημα Νέων.
Στον Ολυμπιακό θέλουν να τελειώνουν με την ενίσχυση και το ξεκαθάρισμα μέχρι τις 16 του μήνα που είναι η πρώτη συγκέντρωση και θα περιμένουν για κάτι το εξαιρετικό. Στις 30 Ιουλίου ο Ολυμπιακός θα πάει στα 3-5 Πηγάδια Νάουσας, όπου θα γίνουν και δυο φιλικά.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου