ΤΟΠΙΚΑ

Πώς δεν θα… χαθείτε στο νέο Νοσοκομείο Βόλου

πώς-δεν-θα-χαθείτε-στο-νέο-νοσοκομείο-851206

Μια σύγχρονη νοσοκομειακή δομή 40.000 τ.μ., δυναμικότητας 302 κλινών, συνολικής δαπάνης 38,7 εκατομμυρίων ευρώ, εξοπλισμένη με τις αρτιότερες υλικοτεχνικές υποδομές. Αυτή είναι σε αριθμούς η νέα πτέρυγα του Νοσοκομείου Βόλου.
Λουξ χώροι, τελευταίας τεχνολογίας μηχανήματα, πολυτελής εξοπλισμός και σύγχρονη λειτουργία συνθέτουν την εικόνα του.
Οι αυτόματης λειτουργίας γυάλινες πόρτες της κεντρικής εισόδου από την οδό Πολυμέρη οδηγούν τον επισκέπτη σε έναν τεράστιο, καλογυαλισμένο χώρο υποδοχής.
Το ισόγειο αποτελεί έναν «λαβύρινθο» για όσους πρώτη φορά το επισκέπτονται. Σε αυτό το χώρο φιλοξενούνται τα Εξωτερικά Ιατρεία, Σταθμός Αιμοδοσίας, Ακτινοδιαγνωστικό Τμήμα, Γραφείο Υποδομής, Κυλικείο, το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, το Τμήμα Βραχείας Νοσηλείας.
Στον 1ο όροφο βρίσκονται οι διοικητικές υπηρεσίες του Νοσοκομείου, τα Διαγνωστικά Εργαστήρια, η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού. Ο χώρος Νοσηλείας Αρνητικής Πίεσης δεν έχει ακόμη λειτουργήσει και εκτιμάται ότι πολύ σύντομα θα ενεργοποιηθεί.
Στον 2ο όροφο οι χώροι δεν είναι ανοιχτοί για το κοινό, καθώς εκεί λειτουργούν οι ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις του Νοσοκομείου.
Στον 3ο όροφο λειτουργούν τα Χειρουργεία, άσηπτα και σηπτικά, Μονάδα Εντατικής Παρακολούθησης, η Χειρουργική και Ουρολογική Κλινική.
Στον 4ο όροφο βρίσκονται το Σηπτικό Γυναικολογικό Χειρουργείο, Μαιευτήριο, Μονάδα Προώρων και Βρεφών, Νοσηλευτική-Γυναικολογική και Παιδιατρική Κλινική.
Στον 5ο όροφο λειτουργεί η Ορθοπεδική, η Οφθαλμολογική και η ΩΡΛ Κλινική.
Στον 6ο όροφο η Καρδιολογική Κλινική –για πρώτη φορά με 21 κλίνες- και η Στεφανιαία Μονάδα.
Στον 7ο όροφο λειτουργεί η Α’ Παθολογική Κλινική.
Στο -1 επίπεδο του Νοσοκομείου ο χώρος είναι διαμορφωμένος για τη στάθμευση 132 οχημάτων
Στο -2 επίπεδο λειτουργεί επίσης πάρκινγκ 134 θέσεων, Ιατρικό και Διοικητικό Αρχείο, Κεντρικά Αποδυτήρια Προσωπικού, Κεντρική Αποστείρωση και πλυντήριο, Φαρμακείο, υπερσύγχρονα μαγειρεία και άλλες λειτουργίες του Αχιλλοπούλειου.
Σύμφωνα με τη διοικήτρια του Νοσοκομείου Βόλου, στην παλαιά πτέρυγα, μετά την ανακαίνισή του θα λειτουργούν άλλες 168 κλίνες. Στην παλαιά πτέρυγα θα παραμείνουν η Β’ Παθολογική Κλινική, το Τμήμα Χημειοθεραπείας και το Τμήμα Μεσογειακής Αναιμίας Συνολικά το νοσηλευτικό συγκρότημα θα είναι δυναμικότητας 470 κλινών.
Η ΩΡΛ Κλινική, η Οφθαλμολογική, η Χειρουργική, η Μαιευτική-Γυναικολογική και τα Χειρουργεία μεταστεγάζονται μέχρι τις 10 Ιουλίου.

Δομές ψυχιατρικού τομέα
Στο παλαιό κτίριο, όπως είπε χθες ο υπουργός Υγείας, από 1η Ιανουαρίου 2008 θα ξεκινήσει η διαμόρφωση των χώρων του Ψυχιατρικού Τομέα, βάσει του προγράμματος «Ψυχαργώς».
Η μελέτη για το έργο εκπονείται ήδη από τη ΔΕΠΑΝΟΜ και ο διαγωνισμός μέσω ΑΣΕΠ για την πρόσληψη προσωπικού έχει ολοκληρωθεί. Το πρόγραμμα προβλέπει επέκταση Ψυχιατρικού Τμήματος Ενηλίκων, ίδρυση Ψυχιατρικού Τμήματος Παίδων και Εφήβων, ίδρυση Ψυχιατρικού Ξενώνα Βραχείας Νοσηλείας και Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας.
Το Σεπτέμβριο, όπως πρόσθεσε ο υπουργός, σε χώρο της παλαιάς πτέρυγας ξεκινά τη λειτουργία της η Μονάδα Απεξάρτησης του ΟΚΑΝΑ και η Μονάδα Αντιμετώπισης αλκοολισμού, δυναμικότητας 10 κλινών.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου