ΤΟΠΙΚΑ

…αλλά και διαμαρτυρίες σε ασπρόμαυρο φόντο

αλλά-και-διαμαρτυρίες-σε-ασπρόμαυρο-851206

Με ασπρόμαυρες σημαίες –το άσπρο της χαράς τους για τα εγκαίνια της νέας πτέρυγας και το μαύρο της θλίψης τους για τις «παγωμένες» προσλήψεις μόνιμου προσωπικού- υποδέχθηκαν τον υπουργό Υγείας Δημ. Αβραμόπουλο εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Βόλου.

Υπό τα συνθήματα των εργαζομένων, που κρατούσαν τις σημαίες συγκεντρωμένοι πίσω από ένα τεράστιο πανό που ανέγραφε «Όχι άλλη κοροϊδία. Εδώ και τώρα προσλήψεις προσωπικού», έγινε η υποδοχή του υπουργού, με τους πολιτικούς και εκπροσώπους φορέων να επιλέγουν ένα παρατεταμένο χειροκρότημα σε μια προσπάθεια να καλύψουν τις φωνές διαμαρτυρίας.
Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων, η οποία είχε προαναγγελθεί, όπως και η τετράωρη στάση εργασίας, από τις 11 το πρωί ως τις 3 το μεσημέρι, προκάλεσε την παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης στην κεντρική πύλη της νέας πτέρυγας, καθώς και μιας διμοιρίας των ΜΑΤ…
Οι εργαζόμενοι σταμάτησαν τον υπουργό και όσους τον συνόδευαν, λίγο πριν την είσοδό του στο κτίριο.
«Δεν μπορεί τα Νοσοκομεία κ. υπουργέ να λειτουργούν με αυτό τον τρόπο, με συμβασιούχους. Οι συμβασιούχοι σε λίγους μήνες θα φύγουν. Πώς θα λειτουργήσει το Νοσοκομείο; Περιμέναμε 15 χρόνια να τελειώσει, θα περιμένουμε 15 χρόνια για να λειτουργήσει;», του απευθύνθηκε ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων του Αχιλλοπούλειου Λεωνίδας Αναστασίου.
«Το ότι σήμερα ανοίγει τις πόρτες του το νέο σύγχρονο νοσοκομείο πρέπει να σας ικανοποιεί…», του απάντησε ο κ. Αβραμόπουλος και ο πρόεδρος των εργαζομένων εξήγησε:
«Είμαστε χαρούμενοι και σας ενημερώνω ότι οι σημαίες είναι άσπρες γιατί χαιρόμαστε για τα εγκαίνια και μαύρες γιατί θλιβόμαστε επειδή δεν υπάρχει εξέλιξη στο θέμα των προσλήψεων».
«Όλα όσα έχουμε πει έχουν δρομολογηθεί», επισήμανε εκείνη τη στιγμή ο υπουργός Υγείας και εμφανίστηκε καθησυχαστικός ότι θα έρθει μόνιμο προσωπικό. «Το Νοσοκομείο αυτό θα λειτουργήσει με πληρότητα και επάρκεια», είπε και κάλεσε τον πρόεδρο των εργαζομένων να διαβεβαιώσει τους συναδέλφους του ότι αυτή είναι πρόθεση και η απόφαση του υπουργείου και της κυβέρνησης.
Ο κ. Αβραμόπουλος ανέτρεξε στη δέσμευση που είχε αναλάβει, πέρυσι από τον ίδιο χώρο, για εγκαίνια της νέας πτέρυγας το 2007.
«Αυτό έγινε. Αποκτάτε σύγχρονες εγκαταστάσεις. Ο Βόλος μπαίνει στην πρώτη γραμμή, σε πανελλήνια κλίμακα, σε ποιότητα παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας. Εσείς κάνετε εξαιρετικά τη δουλειά σας ως εργαζόμενοι και σας ευχαριστώ. Η οφειλή της Πολιτείας είναι να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της και αυτό θα γίνει», πρόσθεσε.
«Στηρίζουμε αυτή την προσπάθεια, αλλά θέλουμε βοήθεια κ. υπουργέ», έκλεισε τον διάλογο με τον κ. Αβραμόπουλο, ο πρόεδρος των εργαζομένων και κάλεσε τον υπουργό να περάσει…

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου