Ημερίδα της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας

Τελευταία ενημέρωση: 2012-03-26, 19:41:58
Ημερίδα της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας

Ξεκινά πρόγραμμα και σε σχολεία της Μαγνησίας

Το Σάββατο 31 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο «Divani Palace Larissa» (Α. Παπαναστασίου, 19), ημερίδα για το πρόγραμμα «Γερά Δόντια, Χαρούμενα Παιδιά» της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας, σε συνεργασία με τους οδοντιατρικούς συλλόγους της Θεσσαλίας. Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί σε μαθητές Β ’δημοτικού σε 800 ολοήμερα και 150 δυσπρόσιτα σχολεία όλης της Ελλάδας. Σκοπός της ημερίδας είναι η ενημέρωση αλλά και η εκπαίδευση των εκπαιδευτικών των σχολείων της περιφέρειας αλλά και των οδοντιάτρων των Κέντρων Υγείας, των Νοσοκομείων, των μονάδων του ΕΟΠΥΥ αλλά και όλων των ιδιωτών οδοντιάτρων που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Στόχος του προγράμματος είναι να οδηγηθεί ο μαθητής μέσα από την ενεργητική μάθηση σε αλλαγή στάσης και συμπεριφοράς που στοχεύει στην προστασία και την προαγωγή της στοματικής αλλά και της γενικής του υγείας. Έτσι ενισχύεται η υπευθυνότητα, η επικοινωνία, η αυτοπεποίθηση, η αυτοεκτίμηση, η προσωπικότητα και η ικανότητα του μαθητή να υιοθετεί έναν υγιεινό τρόπο ζωής.

Στο πλαίσιο του προγράμματος προβλέπεται: Εκπαιδευτικό πρόγραμμα αγωγής στοματικής υγείας, ενταγμένο στο αναμορφωμένο ωρολόγιο πρόγραμμα για τα σχολικά έτη 2011-2012 και 2012-2013, επίσκεψη οδοντιάτρων στα σχολεία για την ενημέρωση των μαθητών και την επίλυση τυχόν αποριών τους, τον έλεγχο της στοματικής τους υγείας και την ενημέρωση των γονέων τους καθώς και την φθορίωση των δοντιών τους.

Από τη Μαγνησία στο πρόγραμμα «Γερά Δόντια, Χαρούμε Παιδιά» θα συμμετάσχουν τα Ολοήμερα Δημοτικά σχολεία: 10ο Δ.Σ. Βόλου, 11ο Δ.Σ. Βόλου, 12ο Δ.Σ. Βόλου, 13ο Δ.Σ. Βόλου, 21ο Δ.Σ. Βόλου, 32ο Δ.Σ. Βόλου, 2ο Δ.Σ. Ν. Ιωνίας, 4ο Δ.Σ. Ν. Ιωνίας, 6ο Δ.Σ. Ν. Ιωνίας, 8ο Δ.Σ. Ν. Ιωνίας, 2ο Δ.Σ. Ν. Αγχιάλου. 2ο Δ.Σ. Αγριάς, Ολοήμερο Σκιάθου, Σκοπέλου και Αλοννήσου.

Το Πρόγραμμα εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού του ΕΣΠΑ και υλοποιείται με την έγκριση και την υποστήριξη του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
3
+
4
=