ΤΟΠΙΚΑ

Σχόλια – Ειδήσεις – Παράπονα – Επιστολές

σχόλια-ειδήσεις-παράπονα-επιστο-851206

Περιμένουν τις προσλήψεις
στη Δημοτική Αστυνομία
Την πρόσληψη των ανδρών και των γυναικών της Δημοτικής Αστυνομίας περιμένουν στο Δήμο Βόλου, προκειμένου στη συνέχεια να προχωρήσουν τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της πόλης και ιδιαίτερα σε εκείνες που αφορούν στη στάθμευση στις μεγάλες οδικές αρτηρίες της πόλης…
Α.Τ.

Οι ρυθμίσεις
λόγω γκαράζ
…Πάντως στο κυκλοφοριακό μας περιμένουν δύσκολες μέρες, ειδικά αυτές που ακολουθούν στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα και μάλιστα στο κέντρο του Βόλου, καθώς οσονούπω ξεκινούν οι εργασίες κατασκευής του υπέργειου γκαράζ της οδού Φιλελλήνων, μετά την ολοκλήρωση των δύσκολων τεχνικά εργασιών πασάλλωσης των θεμελίων.
Πιο αναλυτικά, μέσα στον Ιούλιο αναμένεται να γίνουν οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, με τα οχήματα που έρχονται από το Νοσοκομείο προς το κέντρο να οδεύουν από την Πολυμέρη προς την οδό Ερμού, για να συναντήσουν την οδό Δημητριάδος μέσω της οδού Μαυροκορδάτου, που θα γίνει κάθοδος, από άνοδος που είναι μέχρι σήμερα. Αντίθετα, η έξοδος των οχημάτων από το κέντρο προς το νοσοκομείο θα συνεχίσει να γίνεται όπως και σήμερα, μέσω της οδού Φιλελλήνων.
Σύμφωνα με στελέχη της Πολεοδομίας, το διάστημα που θα απαιτηθεί για την ολοκλήρωση των εργασιών των συνεργείων είναι το διάστημα των πέντε μηνών, μετά την παρέλευση του οποίου η κάθοδος των οχημάτων προς το κέντρο θα γίνεται και πάλι μέσω της οδού Φιλελλήνων.
Α. Τ

«Κόλλημα»
με την ιδιοκτησία
Οι πρόσφατες καταστρεπτικές πυρκαγιές και οι καταπατήσεις που πολλοί υποψιάζονται ότι θα ακολουθήσουν στις παρυφές των καμένων εκτάσεων, επαναφέρουν στη μνήμη πολλών την πρεμούρα των περισσοτέρων νεοελλήνων να βάλουν πάση θυσία ένα κεραμίδι πάνω από το κεφάλι τους, ανεξάρτητα αν αυτό είναι η πρώτη, η δεύτερη ή η τρίτη κατοικία τους. Δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός πως σύμφωνα με έρευνα του Τμήματος Χωροταξίας που έγινε προ δεκαπενταετίας στη Μαγνησία το 23% είχαν όχι μόνον κύρια, αλλά και δεύτερη εξοχική (παραθεριστική ) κατοικία!!!
Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι ολοένα και περισσότεροι οικονομικοί αναλυτές κατατείνουν στο συμπέρασμα ότι η πολύ μεγάλη αύξηση του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας, οφείλεται στην τεράστια αύξηση της οικοδομικής δραστηριότητας. Είναι χαρακτηριστικό πως μόνο την τελευταία τριετία και μόνο στο Λεκανοπέδιο της Αττικής εκδόθηκαν περίπου 200.000 νέες οικοδομικές άδειες.
Α. Τ

Εχουν χάσει
τον ύπνο τους
Εχουν χάσει τον ύπνο τους, τους τελευταίους μήνες οι κάτοικοι στα Αϊβαλιώτικα, καθώς τα ξεχαρβαλωμένα στόμια του δικτύου ακαθάρτων της ΔΕΥΑΜΒ, που έχουν τοποθετηθεί κατά μήκος του δρόμου της Λεωφόρου Αθηνών, από τη διασταύρωση των Πευκακίων μέχρι τα φανάρια, «παίζουν» από τη διέλευση Ι.Χ και φορτηγών αυτοκινήτων, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ησυχία των κατοίκων της περιοχής…
Α.Τ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου