ΤΟΠΙΚΑ

Κυβερνητικές ευθύνες για τη φωτιά

κυβερνητικές-ευθύνες-για-τη-φωτιά-851206

Για άκρατο κομματισμό και ευνοιοκρατία που είχε ως αποτέλεσμα την αποδιοργάνωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κατηγόρησε την Κυβέρνηση ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Θεόδωρος Πάγκαλος, που χθες περιόδευσε στο Νότιο Πήλιο.

Ο πρώην υπουργός και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ το βράδυ μίλησε σε ανοιχτή πολιτική συγκέντρωση που διοργάνωσαν οι τοπικές κομματικές οργανώσεις της περιοχής στην Αργαλαστή και ήταν λάβρος κατά της Κυβέρνησης και του Κώστα Καραμανλή, τονίζοντας ότι “συνθηκολόγησαν” με τα μεγάλα εκδοτικά συμφέροντα με αφορμή το νομοσχέδιο που ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή.

Ο Θεόδωρος Πάγκαλος κατήγγειλε τα μεγαλοεκδοτικά συμφέροντα, υπογραμμίζοντας ότι “διαμορφώνουν άποψη, συμψηφίζοντας το χθες με το σήμερα” και αλλοιώνοντας την πραγματικότητα, ενώ επίσης κατηγόρησε την Κυβέρνηση ότι είναι απούσα από τη διεθνή σκηνή, δεν έχει συγκεκριμένη εξωτερική πολιτική και ότι με την τακτική της έχει δημιουργήσει τέλμα στην Ελληνική Αστυνομία, την οποία χαρακτήρισε διεφθαρμένη και ανίκανη.

Ο πρώην υπουργός ειρωνικά σχολίασε και τα σημερινά εγκαίνια της νέας πτέρυγας του Νοσοκομείου Βόλου, υπογραμμίζοντας ότι “εγκαινιάζεται ένα έργο του ΠΑΣΟΚ από τη ΝΔ και αυτό είναι ευτύχημα, σε αντιδιαστολή, όπως είπε, με εμάς, που όταν γίνουμε Κυβέρνηση δεν θα υπάρχει τίποτα να εγκαινιάσουμε, αφού η Ν.Δ. δεν έχει δρομολογήσει κανένα έργο”.

Υπάρχουν συγκεκριμένες ευθύνες
Ο πρώην Υπουργός Εξωτερικών στην επίσκεψή του στο Νεοχώρι, αφού ενημερώθηκε από το δήμαρχο Αφετών Θεοδ. Κουτσοφλίνη, δεσμεύτηκε ότι το ΠΑΣΟΚ θα στηρίξει όλες τις πρωτοβουλίες και τα αιτήματα που θα τεθούν για να ανακουφιστεί η περιοχή.

Επισήμανε ωστόσο ότι θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερο βάρος στην επόμενη μέρα και πως το Πήλιο δεν θα έχει επιπτώσεις στον Τουρισμό εξαιτίας της πύρινης λαίλαπας.

Ο ίδιος εκτίμησε ότι υπάρχουν δεδομένα ευθύνες για την έκταση των ζημιών και απέδωσε το πρόβλημα συντονισμού γενικότερα στην αποδιοργάνωση της Πυροσβεστικής λόγω κομματισμού και ευνοιοκρατίας.

“Εμείς, ως Κυβέρνηση, επισήμανε ο κ. Πάγκαλος, είχαμε αρχηγό στην Πυροσβεστική Υπηρεσία τον κ. Φούρλα, γνωστό στέλεχος της Ν.Δ. Σήμερα ο ίδιος προήχθη σε γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, όμως δεν υπάρχει κανείς συντονισμός, διότι φαγώνονται μεταξύ τους.

Δεν έχουμε καμία διάθεση να κάνουμε αντιπολίτευση επάνω σε τυχαία γεγονότα και να τα εκμεταλλευτούμε, συμπλήρωσε ο πρώην υπουργός. Αυτό το έκανε συστηματικά μόνο η Νέα Δημοκρατία, όπως στην περίπτωση του «Σάμινα» που ζητούσε την παραίτηση του Υπουργού Εμπορικής ναυτιλίας».
Η Κυβέρνηση επέλεξε τον κομματισμό και ο κομματισμός είναι νόσος που δεν τελειώνει. Έδιωξε τους ικανούς από τις κρίσιμες υπηρεσίες και όσοι έμειναν στα σώματα «μαλώνουν μεταξύ τους».
Ο κ. Πάγκαλος επισήμανε ότι θα πρέπει να ληφθούν άμεσα όλα τα αναγκαία μέτρα, ώστε να μην υπάρξει οικοπεδοποίηση του Πηλίου, όπως συνέβη στην Πεντέλη και προκάλεσε τον Υπουργό ΥΠΕΧΩΔΕ κ. Σουφλιά να παρέμβει δυναμικά, εάν μπορεί, για να κατεδαφιστούν οι βίλες που χτίστηκαν στα καμένα της Πεντέλης.

«Τα δάση δεν κατοικούνται, αλλά συχνάζονται πλέον από αστούς και η προσοχή πρέπει να είναι μεγαλύτερη, ανέφερε ο κ. Πάγκαλος και συμφώνησε με τους κατοίκους της περιοχής ότι θα πρέπει άμεσα να διατεθούν κονδύλια, ώστε να θωρακιστεί η περιοχή και για τις πλημμύρες.

Τέλος ο ίδιος χαρακτήρισε μείζον πολιτικό θέμα το «άδειασμα» της ΔΕΗ στον Βύρωνα Πολύδωρα και έκανε λόγο για Κυβέρνηση αναποτελεσματικότητας και ανέφερε ότι στον τομέα της πυρόσβεσης υπάρχουν τόσες εκκρεμότητες που δεν δικαιολογούνται από την λειτουργία οργανωμένης πολιτείας».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου