ΤΟΠΙΚΑ

Στα μαύρα δύο οικογένειες στον Βόλο

στα-μαύρα-δύο-οικογένειες-στον-βόλο-258963

Συγκλονίζει τις τελευταίες ώρες την τοπική κοινωνία η τραγική κατάληξη δύο οικογενειαρχών, του Λάμπρου Κίτσιου, 56 χρόνων, από τον Αγιο Γεώργιο Φερών και του Γιώργου Βεργή, 47 χρόνων, που διατηρούσε ενοικιαζόμενα δωμάτια στις Μηλιές.

Οι δύο άτυχοι άνδρες άφησαν την τελευταία τους πνοή από κορονοϊό στο Νοσοκομείο Βόλου. Η κατάσταση της υγείας τους όταν έκαναν εισαγωγή στο Αχιλλοπούλειο για ιατρική περίθαλψη ήταν ήδη πολύ επιβαρυμένη. Παρά τις προσπάθειες των γιατρών δεν κατέστη δυνατό να σωθούν.

Ο κορονοϊός συνεχίζει να «θερίζει» ειδικά στους ανεμβολίαστους, καθώς προκαλεί σοβαρές επιπλοκές στον οργανισμό και βλάβες που πολλές φορές είναι ανεπανόρθωτες και επιφέρουν τον θάνατο. Από την 1η Δεκεμβρίου μέχρι χθες 15 του μήνα στο Αχιλλοπούλειο καταγράφηκαν 35 θάνατοι ασθενών με κορονοϊό. Οι 32 εκλιπόντες ήταν ανεμβολίαστοι. Αναφορικά με τους υπόλοιπους 3, οι δύο ήταν εμβολιασμένοι με την πρώτη δόση (άνδρες) και η τρίτη (γυναίκα) με τις δύο δόσεις και αντιμετώπιζε σοβαρά υποκείμενα νοσήματα.

Ανείπωτη θλίψη στον Αγ. Γεώργιο Φερών

Ο Λάμπρος Κίτσιος άφησε την τελευταία του πνοή προχθές Τρίτη αργά το βράδυ. Νοσηλευόταν στον θάλαμο αρνητικής πίεσης στο Νοσοκομείο Βόλου περίπου 10 ημέρες. Η κατάσταση της υγείας του ήταν πολύ σοβαρή εξαρχής. Δεν είχε κάνει το εμβόλιο για τον κορονοϊό. Ήταν υπάλληλος της αρχαιολογικής υπηρεσίας. Άνθρωπος που αγαπούσε τη ζωή, δυστυχώς όμως «έφυγε» πρόωρα βυθίζοντας στο πένθος την οικογένειά του. Χθες συγγενείς και φίλοι συγκλονισμένοι τον οδήγησαν στην τελευταία του κατοικία στη γενέτειρά του.

Συγκλονισμένος από την απώλεια ο πρόεδρος της ΕΚΠΟΛ, περιφερειακός σύμβουλος Μαγνησίας, Γιώργος Κίτσιος, τον αποχαιρέτησε μέσω των social media λέγοντας: «Έφυγες πολύ νωρίς ξάδερφέ μου, σε περιμένουν πολλοί συγγενείς μας να κάνετε παρέα. Να τους πας τα χαιρετίσματά μας. Θα λείψεις πολύ σε όλους, εμείς δε θα σε ξεχάσουμε ποτέ! Μα πιο πολύ θα λείψεις από την οικογένειά σου, τον πατέρα σου, τη μάνα σου, τον αδερφό σου, τη γυναίκα σου και τις δύο κορούλες σου που πολύ σε αγαπούσαν και αγαπούσες. Καλό παράδεισο. Καλό ταξίδι αγαπημένε μου ξάδερφε».

Αποχαιρέτησε τους δικούς του με βιντεοκλήση

Τα ξημερώματα χθες κατέληξε στο Νοσοκομείο Βόλου επίσης ο Γιώργος Βεργής, 47 χρόνων, πατέρας τριών παιδιών. Ο άτυχος 47χρονος καταγόταν από τη Νίκη Λάρισας. Ήταν απόστρατος στρατιωτικός. Για ορισμένα χρόνια είχε δραστηριοποιηθεί στον κλάδο των ενοικιαζομένων δωματίων στην περιοχή των Μηλεών.

Νόσησε από κορονοϊό πριν από περίπου τρεις εβδομάδες. Όταν μεταφέρθηκε για νοσηλεία στο Νοσοκομείο Βόλου η υγεία του είχε ήδη επιβαρυνθεί σημαντικά.

Όταν οι γιατροί έκριναν ότι πρέπει να τον διασωληνώσουν και τον ενημέρωσαν σχετικά «λύγισε». Ζήτησε να μιλήσει με την οικογένειά του μέσω βιντεοκλήσης. Οι στιγμές που διαδραματίστηκαν ήταν συγκλονιστικές. Παρά τις προσπάθειες των γιατρών ο 47χρονος άφησε την τελευταία του πνοή. Ο πρόωρος θάνατός του βύθισε σε βαρύ πένθος τους δικούς του ανθρώπους και όσους τον γνώριζαν.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου