Ιδρύεται Σύλλογος Αποφοίτων στο 2ο Λύκειο Βόλου

Τελευταία ενημέρωση: 2012-03-24, 14:34:42
Ιδρύεται Σύλλογος Αποφοίτων στο 2ο Λύκειο Βόλου

Επανασύνδεση όλων όσοι φοίτησαν στο ιστορικό σχολείο

Μια ξεχωριστή προσπάθεια ξεκινά στο 2ο Λύκειο Βόλου. Με αρχηγό τον Διευθυντή του σχολείου κ. Δημήτρη Μποσνάκη γίνεται μεγάλη κινητοποίηση για την ίδρυση Συλλόγου Αποφοίτων του σχολείου, το οποίο έχει μακρά παράδοση στο Βόλο καθώς ιδρύθηκε το 1939.

Σήμερα το 2ο Γενικό Λύκειο Βόλου στην προσπάθεια να αναβαθμίσει την ποιότητα σπουδών, τις παρεχόμενες γνώσεις και το επίπεδο της υλικοτεχνικής υποδομής έχει ξεκινήσει μια σειρά δραστηριοτήτων και πρωτοβουλιών. Πρωταρχικό ρόλο στην προσπάθεια αυτή κατέχει η σύνδεση του σχολείου με την κοινωνία, τους επιστημονικούς φορείς και τις δημιουργικές δυνάμεις της πόλης μας.

Για το σκοπό αυτό η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Καθηγητών σε συνέλευση που πραγματοποίησε πρόσφατα εξέφρασε την επιθυμία της επανασύνδεσης του Σχολείου με το επιστημονικό και κοινωνικό δυναμικό που προέρχεται από τις τάξεις του.

Ως πρώτο βήμα για την επίτευξη αυτού του στόχου τα μέλη της σχολικής κοινότητας θεωρούν και επιθυμούν την επικοινωνία με το Σχολείο όλων των καθηγητών που υπηρέτησαν σ’ αυτό σε όλες τις περιόδους της λειτουργίας του, είτε ως εξαταξίου 2ου Γυμνασίου Αρρένων Βόλου, είτε ως 2ου Γενικού Λυκείου Βόλου και ιδιαίτερα την επικοινωνία με τους απόφοιτους και τις απόφοιτες όλων των εποχών που κόσμησαν και κοσμούν την πόλη μας, ακόμη και εκείνων που σταδιοδρόμησαν και σταδιοδρομούν σε άλλες πόλεις και στο εξωτερικό.

«Τους καλούμε να ανοίξουν ένα δίαυλο επικοινωνίας με σκοπό την αξιοποίηση όλου αυτού του έμψυχου και συχνά διακεκριμένου δυναμικού προς όφελος του Σχολείου σε μια εποχή που η Παιδεία δοκιμάζεται και συγχρόνως καλείται να δώσει ένα δυναμικό παρόν στην επανεκκίνηση της νεολαίας. Στο σύγχρονο ανταγωνιστικό περιβάλλον η εμπειρία, το κύρος και η γνώση των προηγούμενων γενεών μπορεί να δώσει μια ισχυρή ώθηση στο παρόν. Άμεσος σκοπός μας είναι η διοργάνωση μιας συνεστίασης όλων των αποφοίτων στα τέλη Ιουνίου για να ξανανταμώσουμε και να ανταλλάξουμε εμπειρίες και αναμνήσεις», επισημαίνουν τα μέλη της σχολικής κοινότητας.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
2
+
2
=