ΤΟΠΙΚΑ

Οι δραστηριότητες των βουλευτών της Μαγνησίας: H Z. Μακρή

οι-δραστηριότητες-των-βουλευτών-της-μ-851206

Η δήλωση της κ. Ζ. Μακρή έχει ως εξής:
«Καταθέτω αναφορά υπέρ του αιτήματος, το oπoίo έθεσε ο Δήμος Μουρεσίου, του Νομού Μαγνησίας, όσον αφορά στην εύρυθμη λειτουργία του Αστυνομικού Σταθμού Τσαγκαράδας.
Ο Αστυνομικός Σταθμός Τσαγκαράδας αστυνoμεύει συνολικά έξι χωριά με ιδιαίτερη τουριστική κίνηση και πολλούς οικισμούς του Δήμου Μουρεσίου, που αποτελούν έναν από τους πόλους έλξης των τουριστών που επισκέπτονται το Πήλιο, καθ όλη τη διάρκεια του έτους, με συνέπεια ο πραγματικός πληθυσμός της περιοχής να υπερδιπλασιάζεται. Δεδομένης της μεγάλης έκτασης που καταλαμβάνουν τα συγκεκριμένα χωριά, σε συνδυασμό με τον τουριστικό τους χαρακτήρα, αλλά και την μεγάλη απόστασή τους από το πλησιέστερο Αστυνομικό Τμήμα, γίνεται αντιληπτό ότι οι ανάγκες για έλεγχο και αστυνόμευση σε όλους τους τομείς είναι τεράστιες (πλήθος καταστημάτων, κυκλοφορία οχημάτων κ.τ.λ.) και γι αυτό το λόγo απαιτείται η ύπαρξη ενός ισχυρού Αστυνομικού Σταθμού στη περιοχή.
Παρά τις διαβεβαιώσεις από το Aρχηγείo ότι ο Αστυνομικός Σταθμός θα ενισχυθεί με προσωπικό και παρά την εξασφάλιση διώρoφoυ νεόδμητου οικήματος για τη στέγασή του, από το Δήμο Μουρεσίου, σύμφωνα με την απόφαση υπ αριθμόν 69/2003 του Δημοτικού Συμβουλίου, σε περίπτωση που γίνει δεκτό το αίτημα για την αναβάθμιση του Αστυνομικού Σταθμού Τσαγκαράδας και τη μετατροπή του σε πολυδύναμο Αστυνομικό Σταθμό, ο οποίος θα λειτουργεί όλο το χρόνο, με επαρκές προσωπικό και μηχανικά μέσα, εξακολουθεί να παρατηρείται ανυπαρξία αστυνόμευσης της περιοχής, καθώς σημειώνεται έλλειψη προσωπικού.
Μάλιστα, ο Δήμαρχος Μουρεσίου, θεωρώντας ότι δεν μπορεί να προΐσταται του Δήμου, όταν οι χιλιάδες δημότες και επισκέπτες Έλληνες και αλλοδαποί, αισθάνονται έντονη ανασφάλεια και οι περιουσίες τους πλήττονται τακτικά, υπέβαλλε τη παραίτησή του και το ίδιο έπραξε και το Δημοτικό Συμβούλιο, κατά πλειοψηφία.
Θεωρούμε λoγικό και δίκαιο το αίτημα που διατύπωσε ο Δήμος Moυρεσίoυ, του Νομού Μαγνησίας, όσον αφoρά στην εύρυθμη λειτουργία του Αστυνομικού Σταθμού Tσαγκαράδας».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου