ΤΟΠΙΚΑ

Χτύπησε κόκκινο… η ρύπανση τον Ιούνιο στο Βόλο

χτύπησε-κόκκινο-η-ρύπανση-τον-ιούνιο-851206

Στη σκόνη… και τα αιωρούμενα σωματίδια πνίγηκε και πάλι ο Βόλος τον Ιούνιο, σύμφωνα με τις μετρήσεις της ΔΕΥΑΜΒ.
Ο σταθμός μέτρησης της ποιότητας της ατμόσφαιρας και τον προηγούμενο μήνα κατέγραψε υπερβάσεις στις τιμές των αιωρούμενων σωματιδίων και μάλιστα σε περισσότερες μέρες από το Μάιο.
Ειδικότερα ο κινητός σταθμός μέτρησης ποιότητας της ατμόσφαιρας της ΔΕΥΑΜΒ, που είναι εγκαταστημένος στο Δημοτικό Πάρκο, μεταξύ των οδών Λαμπράκη – Σαρανταπόρου και Μ. Γρηγορίου, στα Παλιά, κατέγραψε υπέρβαση στις τιμές των αιωρούμενων σωματιδίων δώδεκα ημέρες τον Ιούνιο.
Την περίοδο 24 έως 30 Ιουνίου παρατηρούνται υψηλές τιμές ΑΣ-10 λόγω των καιρικών συνθηκών (πολύ υψηλή θερμοκρασία) και των πυρκαγιών που εκδηλώθηκαν την 27 του μήνα ταυτόχρονα στο όρος Πήλιο και το Ν. Λαρίσης.
Τα αιωρούμενα σωματίδια σύμφωνα με τα στοιχεία της ΔΕΥΑΜΒ κατέγραψαν εύρος από 26,7 έως 122,9 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο ανά 24ωρο, όταν η Κοινοτική Οδηγία θέτει ως ανώτατη οριακή 24ωρου τα 50 μg/m3 και αυτό όχι περισσότερο από 35 μέρες το χρόνο.
Μόνο τον Ιούνιο και ειδικά στην συγκεκριμένη περιοχή του Βόλου ο μέσος όρος των αιωρούμενων σωματιδίων καταγράφηκε στα 55,4 mg/m3, όταν το Μάιο ήταν 37 μg/m3.
Όσον αφορά στις υπόλοιπες μετρούμενες παραμέτρους των ρύπων, οι τιμές που έχουν καταγραφεί ήταν αρκετά μικρότερες από τα όρια που θέτει η νομοθεσία.
Ειδικότερα το διοξείδιο του αζώτου είχε μέση τιμή τα 54 μg/m3μ ανά ώρα, το όζον 66,6 μg/m3 ανά 8ωρο και το βενζόλιο τα 2,9 μg/m3 ανά ώρα.
Ο αναλυτής μέτρησης του διοξειδίου του θείου και μονοξειδίου του άνθρακα βρίσκεται εκτός λειτουργίας λόγω βλάβης.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου