ΤΟΠΙΚΑ

Ο Ταχυδρόμος χτυπάει πάντα 2 φορές

ο-ταχυδρόμος-χτυπάει-πάντα-2-φορές-851206

Νοσηρό κλίμα
Δεν είναι μόνο οι ρύποι της ατμόσφαιρας που αυξάνονται λόγο και των μεγάλων καταστροφών στα δάση. Η πολιτική ατμόσφαιρα είναι ακόμη πιο αποπνικτική. Όπως όλα δείχνουν θα πάμε σε εκλογές με καταγγελίες εκατέρωθεν, οι οποίες θα δηλητηριάσουν ακόμη περισσότερο την ήδη επιβαρυμένη ατμόσφαιρα. Κατά τα λοιπά οι πολίτες θα επιλέξουν με βάση τα προγράμματα και τις θέσεις των κομμάτων. Όπως πάντα άλλωστε στην Ελλάδα…
Χ.Μ.

Οι ειδικοί της φύσης
«Πείτε τους να μην φυτέψουν πεύκα! Είναι σκέτο μπαρούτι! Ας προτιμήσουν τα πλατύφυλλα που δεν καίγονται εύκολα. Στο κάτω κάτω δεν χρειάζεται ούτε καν αναδάσωση, εκείνο που χρειάζεται είναι φύλαξη και αυστηρή απαγόρευση της βόσκησης στις καμένες εκτάσεις και η φύση θα αναγεννηθεί.» Αυτά μας λένε οι αγρότες του Πηλίου με καθημερινά τους τηλεφωνήματα και καλό θα ήταν να τα λάβουν υπόψιν τους και οι ειδικοί των υπηρεσιών.
Χ.Μ.

Δεν χρειάζεται ανησυχία
Ανησυχούν ορισμένοι για το διχασμό των Νομαρχών της Θεσσαλίας με βάση την κομματική σημαία με την οποία εξελέγη έκαστος από τους τέσσερις Θεσσαλούς. Αν συμβαίνει, δεν είναι ευχάριστο. Πάντως μετά τις εκλογές είναι βέβαιο ότι οι Νομάρχες θα ξανασυνεργαστούν, αφού τα προβλήματα είναι κοινά.
Χ.Μ.

Κάτι δεν πάει καλά
Σε μια πόλη που υπάρχουν δύο επαγγελματικές ομάδες ποδοσφαίρου, με το ίδιο μάλιστα όνομα, μάλλον κάτι πάει στραβά. Προφανώς πρόκειται για παγκόσμια πρωτοτυπία…
Χ.Μ.

Καβάλα στο καλάμι
Ορισμένοι κατασκευαστές δημοσίων έργων στη Μαγνησία, οι οποίοι μάλιστα ελέγχονται για πολλά πράγματα, έχουν αποθρασυνθεί και δηλώνουν δεξιά και αριστερά ότι δεν τους πτοεί καμία κριτική! Βέβαια δεν ευθύνονται αυτοί, αλλά τα πολιτικά πρόσωπα που συχνά πυκνά γευματίζουν μαζί τους…
Χ.Μ.

Εμφάνιση Αβραμόπουλου
Με δεδομένο ότι ο υπουργός υγείας έχει καταχωρηθεί επισήμως στη λίστα των δελφίνων για την μετά Καραμανλή εποχή, έχει σημασία η σημερινή του εμφάνιση στο Βόλο και κυρίως το τι θα πει…
Χ.Μ.

Δήλωση με νόημα
Κατενθουσιασμένος αναχώρησε από Βόλο και Λάρισα ο κ. Μοχάμαντ Καντάφι, που επισκέφθηκε τις δύο πόλεις στο πλαίσιο των ειδικών επισκέψεων που πραγματοποιούν μέλη της Ολυμπιακής Οικογένειας στις υποψήφιες πόλεις για τη διοργάνωση των Μεσογειακών Αγώνων του 2013.
Το θετικό είναι ότι ο κ. Καντάφι δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για το βαθμό ετοιμότητας της ελληνικής υποψηφιότητας, καθώς και για την πληρότητα του φακέλου υποψηφιότητας των δύο υποψηφίων πόλεων της Θεσσαλίας.
Στα πιο σημαντικά ωστόσο “χρεώνεται” ότι ο ίδιος αναγνώρισε ότι η ελληνική πρόταση γίνεται αφορμή για την πολιτιστική ανταλλαγή των λαών της Μεσογείου, ώστε να καταστήσουν την κοινή τους θάλασσα σύμβολο ειρήνης, φιλίας και συνεργασίας.
Β.Κ

Νεοχώρι – Συκή
Στη διασταύρωση για Μηλιές περίμεναν τα τοπικά κομματικά στελέχη τον Θεόδωρο Πάγκαλο.
Ο πρώην υπουργός επισκέφτηκε τελικά μόνο το Νεοχώρι και όχι και τη Συκή, αφού έπρεπε να προετοιμαστεί για την ομιλία του στην Αργαλαστή.
Οι κάτοικοι βέβαια της Συκής αλλά και τοπικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ εξέφρασαν τη δυσφορία τους, ωστόσο έσπευσαν να «σβήσουν» τη φωτιά στελέχη του κόμματος αλλά και ο Νομάρχης με τους αντινομάρχες που επισκέφτηκε το χωριό.
Ο Θεόδωρος Πάγκαλος το βράδυ, μιλώντας στην πλατεία της Αργαλαστής, ζήτησε δημόσια συγνώμη από τους κατοίκους της Συκής…
Β.Κ

Σοβαρή αντιμετώπιση
Με πολύ απλό τρόπο και χωρίς άναρθρες κραυγές, τεκμηριωμένος, ο δήμαρχος Αφετών Θεόδωρος Κουτσοφλίνης, έθεσε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή του μετά τις πυρκαγιές στο κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ.
Η στάση του έκανε πολύ καλή εντύπωση σε όλους τους παραβρισκόμενους, καθώς εάν ήταν άλλος, ενδεχομένως να εύρισκε ευκαιρία για λαϊκισμό.
Ο κ. Κουτσοφλίνης επέλεξε την οδό της σοβαρής αντιμετώπισης του προβλήματος με στόχο η επόμενη μέρα να είναι καλύτερη για το Δήμο Αφετών. Με την τακτική που ακολουθεί είναι σίγουρο εκ των προτέρων ότι θα βρει πολλούς συμμάχους στο πλευρό του.
Β.Κ

Το έμαθαν τελευταίοι

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου