ΤΟΠΙΚΑ

Νέο επεισόδιο σε σχολείο στον Βόλο

νέο-επεισόδιο-σε-σχολείο-στον-βόλο-274795

Εισέβαλαν στο εσωτερικό του σχολικού συγκροτήματος – Λουκέτα χθες σε τέσσερα σχολεία

Νέο επεισόδιο με εξωσχολικούς σημειώθηκε χθες σε υπό κατάληψη σχολείο στον Βόλο. Εξωσχολικοί, που εισέβαλαν στο προαύλιο, πετούσαν νεράντζια και καπνογόνα εναντίον καθηγητών που βρίσκονταν έξω από την αυλή και οι δεύτεροι κάλεσαν αστυνομία.

Το συμβάν σημειώθηκε στο συγκρότημα των 7ου και 9ου Γυμνασίων Βόλου, στο κτίριο Μουρτζούκου. Εκπαιδευτικοί των δύο σχολικών μονάδων, όταν προσήλθαν στο σχολείο νωρίς το πρωί, το βρήκαν υπό κατάληψη. Στο εσωτερικό όμως ήταν μόλις δύο μαθητές του συγκροτήματος και οι υπόλοιποι εξωσχολικοί.

Οπως ανέφεραν εκπαιδευτικοί, οι εξωσχολικοί φορούσαν κουκούλες, είχαν τις μπλούζες τους ανεβασμένες έως τη μύτη και αρνούνταν να ανοίξουν τις πόρτες. Μάλιστα στις παραινέσεις εκπαιδευτικών να φορέσουν μάσκες και να κρατούν αποστάσεις για την αποφυγή μετάδοσης του κορονοϊού, κάποιοι απάντησαν ότι δεν πιστεύουν.

Εξωσχολικοί παρέμεναν στο προαύλιο αρνούμενοι να φύγουν ενώ σύμφωνα με μαρτυρίες άρχισαν να πετούν νεράντζια και καπνογόνα προς την πλευρά των εκπαιδευτικών που ήταν έξω από το σχολείο.

Καθηγητές απομακρύνθηκαν από το σημείο και κάλεσαν τους μαθητές τους να κάνουν διαδικτυακά μαθήματα μέσω WEBEX. Για το συμβάν ενημερώθηκε και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας.

Πρόκειται για το δεύτερο επεισόδιο που καταγράφεται σε λίγες μόλις ημέρες σε σχολείο στον Βόλο. Πριν μία εβδομάδα, εξωσχολικοί είχαν χτυπήσει την ώρα του διαλείμματος στο 7ο Γενικό Λύκειο Βόλου, εκτοξεύοντας εναντίον μαθητών που βρίσκονταν στο προαύλιο νεράντζια, πέτρες, τούβλα, ακόμη και μία πινακίδα της τροχαίας που ξήλωσαν από τον δρόμο.

Σε κατάληψη τέσσερα σχολεία

Στο συγκρότημα Μουρτζούκου, η κατάληψη έγινε με αφορμή την 13η επέτειο από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, στη μνήμη του οποίου προχθές διοργανώθηκε πορεία.

Επιπλέον και το 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας βρέθηκαν σε κατάληψη για τον ίδιο λόγο, ενώ στα αιτήματα των μαθητών συμπεριλαμβάνονταν και αναγκαίες παρεμβάσεις στα σχολικά κτίρια, όπως αποκατάσταση σπασμένων μαρμάρων στο δάπεδο, κλείδωμα των σχολικών τουαλετών και αιτήματα για βελτίωση του εκπαιδευτικού συστήματος και για αποτροπή της βίας.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου