ΤΟΠΙΚΑ

Θύμα ηλεκτρονικής απάτης 58χρονος Βολιώτης

θύμα-ηλεκτρονικής-απάτης-58χρονος-βολι-274880

Πήγε να πουλήσει πρέσα σιδερώματος και του άρπαξαν 9.010 ευρώ – Δικογραφία κατά τριών ατόμων σχημάτισε η Αστυνομία

Θύμα ηλεκτρονικής απάτης έπεσε 58χρονος Βολιώτης, ο οποίος θέλησε να πουλήσει πρέσα σιδερώματος, ωστόσο, αντί να εισπράξει, του άρπαξαν 9.010 ευρώ.

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 21 Σεπτεμβρίου και η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου προχώρησε στην εξιχνίαση χθες σχηματίζοντας δικογραφία κατά δύο γυναικών ηλικίας 21 ετών και ενός άνδρα ηλικίας 27 ετών.

Ειδικότερα, o παθών είχε αναρτήσει, σε ιστοσελίδα, αγγελία πώλησης ηλεκτρικής πρέσας σιδερώματος, για την οποία επικοινώνησε μαζί του άτομο προσποιούμενο τον αγοραστή.

Προκειμένου να ολοκληρωθεί η συναλλαγή για την αγορά της ηλεκτρικής συσκευής, υπό το πρόσχημα άμεσης πίστωσης του χρηματικού ποσού των 500 ευρώ ως προκαταβολή, στάλθηκε στον παθόντα σύνδεσμος (link). Αφού ο παθών πείσθηκε, εισήλθε στον σύνδεσμο, ο οποίος παρέπεμπε σε ιστοσελίδα που προσομοίαζε με της αντίστοιχης τράπεζας, και καταχώρησε τα προσωπικά του στοιχεία.

Ετσι, οι δράστες απέκτησαν πρόσβαση στον τραπεζικό του λογαριασμό, μεταφέροντας σε τραπεζικούς λογαριασμούς των τριών προαναφερόμενων δραστών το συνολικό χρηματικό ποσό των 9.010 ευρώ και έγιναν καπνός.

Ο 58χρονος αντελήφθη την απάτη, όταν πήγε στην Τράπεζα να ενημερωθεί τι είχε συμβεί και κατήγγειλε το περιστατικό στην Αστυνομία.

Επισημαίνεται ότι την περασμένη εβδομάδα εξιχνιάστηκαν από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου άλλες δύο ηλεκτρονικές απάτες με θύματα μια γυναίκα στον Βόλο που ήθελε να αγοράσει τροχοβίλα και έναν άνδρα που ήθελε να πωλήσει το κασετόφωνό του.

Οι πολίτες θα πρέπει να είναι πάρα πολύ προσεκτικοί με τις αγοραπωλησίες που γίνονται με αναρτήσεις μέσω διαδικτύου. Για κανέναν λόγο να μη συμπληρώνουν φόρμες με προσωπικά τους δεδομένα. Οι επιτήδειοι σκαρφίζονται πάρα πολλούς τρόπους για να εξαπατούν τους πολίτες. Οι σύνδεσμοι στους οποίους παραπέμπουν φαίνεται να προσομοιάζουν με αυτούς των Τραπεζών.

Μπορούν να δρουν ανεξέλεγκτα από διάφορα μέρη της Ελλάδας ακόμη και από το εξωτερικό. Οταν η Αστυνομία προχωρήσει στην εξιχνίαση της δράσης τους, οδηγείται στους κατόχους των λογαριασμών όπου μετακινήθηκαν τα χρήματα. Όμως, οι περισσότεροι από τους κατόχους των λογαριασμών αρνούνται τη συμμετοχή τους στις πράξεις και δεν την αναγνωρίζουν, ενώ τα χρήματα των παθόντων έχουν κάνει ήδη φτερά.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου