ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

«Εσβησε» ζευγάρι ανεμβολίαστων – Οικογενειακή τραγωδία στα Κανάλια

εσβησε-ζευγάρι-ανεμβολίαστων-οικ-275012

Με διαφορά λίγων ημερών κατέληξαν από επιπλοκές του κορονοϊού στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας – Σώθηκε χάρη στα μονοκλωνικά ο 47χρονος γιος τους, που επίσης νοσηλεύεται

Ανείπωτη οικογενειακή τραγωδία συγκλονίζει τις τελευταίες ώρες τα Κανάλια Μαγνησίας που μέσα σε λίγες μέρες θρηνούν διαδοχικά τον χαμό μίας 75χρονης συμπολίτισσας και του συζύγου της, που κατέληξαν από κορονοϊό στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Λάρισας. Και οι δύο τους ήταν ανεμβολίαστοι.

Η τραγωδία που χτύπησε την πόρτα τους συγκλονίζει.

Ο κορονοϊός παραλίγο να τους ξεκληρίσει. Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο νοσηλεύεται και ο 47χρονος γιος τους, ευτυχώς όμως στάθηκε πιο τυχερός. Η εισαγωγή του στο Νοσοκομείο έγινε έγκαιρα με αποτέλεσμα να είναι ένας εξ αυτών που έλαβαν μονοκλωνικά αντισώματα στην κλινική covid του ΠΓΝΛ και γλύτωσε τα χειρότερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες το δράμα της οικογένειας που έχει ακόμη έναν γιο ξεκίνησε πριν από δύο και πλέον εβδομάδες.

Το ζευγάρι διαγνώστηκε «θετικό» στον φονικό ιό. Δεν είχε κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού. Ανεμβολίαστος επίσης είναι και ο 47χρονος γιος που είναι ψάλτης στο χωριό των Καναλίων. Παλαιότερα εργαζόταν στο φαρμακείο του χωριού, όμως μετά την εφαρμογή της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού στους υγειονομικούς και τις δομές που σχετίζονται με την υγεία τέθηκε σε αναστολή αφού δεν έκανε το εμβόλιο.

Το ζευγάρι με διαφορά λίγων ημερών μεταφέρθηκε για νοσηλεία στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας. Νοσηλευόταν σε διαφορετικές κλίνες. Η κατάσταση της υγείας τους ήταν εξαρχής επιβαρυμένη. Το περασμένο Σάββατο «έφυγε» πρώτη η σύζυγος. Χθες τα ξημερώματα ο θάνατος «χτύπησε» την πόρτα της οικογένειας για δεύτερη φορά. Δυστυχώς κατέληξε και ο σύζυγός της.

Στα Κανάλια επικρατεί βουβαμάρα. Επρόκειτο για μία πολύ φιλήσυχη οικογένεια, αγαπητή στο χωριό, πολύ κοντά στην εκκλησία.

Δυστυχώς ο κορονοϊός τους «θέρισε», όπως έχει συμβεί και με πολλές άλλες οικογένειες που θρηνούν καθημερινά την απώλεια δικών τους ανθρώπων από τον φονικό ιό που είναι αμείλικτος.

Νέα έκρηξη κρουσμάτων

Στο μεταξύ, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε χθες 158 νέα κρούσματα στη Μαγνησία, εκ των οποίων τα πέντε στις Σποράδες.

Επίσης στη Μαγνησία επιβεβαιώθηκαν χθες 49 κρούσματα από τα rapid tests , μεταξύ τους και δύο έφηβοι. Η διάμεση ηλικία των νέων «θετικών» είναι από 12-34 χρόνων.

Τις τελευταίες ώρες καταγράφηκε στο Αχιλλοπούλειο ένας ακόμη θάνατος από κορωνοϊό. Πρόκειται για έναν 81χρονο με υποκείμενα νοσήματα που κατέληξε από επιπλοκές της νόσου. Χθες στο Νοσοκομείο νοσηλεύονται συνολικά 98 ασθενείς με covid εκ των οποίων οι 8 δίνουν μάχη για τη ζωή τους στη ΜΕΘ. Eπίσης τέσσερις ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε απλή κλινική, καθώς όλα τα κρεβάτια στη ΜΕΘ είναι κατειλημμένα.

Που θα γίνουν σήμερα test

Στην Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων σήμερα Τετάρτη θα γίνουν δωρεάν δειγματοληπτικοί έλεγχοι στα παρακάτω σημεία:

*08:00-14:30 μαζική δειγματοληψία στο λιμάνι της Σκιάθου

*08:00-16:00 μαζική δειγματοληψία στο ΚΑΠΗ Αγ. Βασιλείου

*08:00-14:00 μαζική δειγματοληψία στο Πανθεσσαλικό Στάδιο

*08:00-14:00 μαζική δειγματοληψία στη ΠΕ Μαγνησία

*08:00-14:00 μαζική δειγματοληψία στην ΤΟΜΥ Ιωλκού

*08:30-13:30 μαζική δειγματοληψία στη Νέα Αγχίαλο

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου