ΤΟΠΙΚΑ

Αποζημίωσαν τους παθόντες και ζήτησαν «συγγνώμη»

αποζημίωσαν-τους-παθόντες-και-ζήτησ-275050

Ελεύθεροι χωρίς όρους δύο Ρομά, που άνοιξαν σπίτια στη Νέα Δημητριάδα

Χειροπέδες πέρασαν χθες αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου σε δύο νεαρούς Ρομά ηλικίας 28 και 27 ετών, που άδειασαν τρία σπίτια στη Νέα Δημητριάδα από χρυσαφικά και χρήματα τον Μάρτιο του 2020.

Μετά από ένταλμα του ανακριτή Βόλου οι αστυνομικοί εντόπισαν τους δράστες και τους οδήγησαν στα δικαστήρια Βόλου για να απολογηθούν για τις πράξεις τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο κατηγορούμενοι αφέθηκαν τελικά ελεύθεροι χωρίς όρους, καθώς αποζημίωσαν τους παθόντες για τις κλοπές και οι τελευταίες με τη σειρά τους δήλωσαν ότι δεν επιθυμούν την ποινική τους δίωξη.

Από την πλευρά τους, οι κατηγορούμενοι δήλωσαν μετανοιωμένοι για την πράξη τους και δεσμεύτηκαν ότι δεν θα την επαναλάβουν.

Επισημαίνεται ότι συγκατηγορούμενοί τους στην υπόθεση ήταν άλλοι δύο νεαροί Ρομά, οι οποίοι είναι ήδη προφυλακισμένοι για άλλα αδικήματα.

Θύματα των δραστών έπεσαν τρεις κάτοικοι της Νέας Δημητριάδας ηλικίας 52,78 και 48 ετών, οι οποίες είδαν τα κοσμήματά τους τα οποία ήταν μεγάλης αξίας, να κάνουν φτερά από το σπίτι.

Οι κλοπές εξιχνιάστηκαν τον Ιανουάριο του 2021 μετά από συντονισμένες έρευνες της Αστυνομίας, η οποία σχημάτισε κατά των δραστών δικογραφία για εγκληματική οργάνωση και για διακεκριμένη περίπτωση κλοπής.

Μετά την εξάλειψη του αξιόποινου της διακεκριμένης κλοπής (αφού οι παθόντες δήλωσαν ότι δεν επιθυμούν την ποινική δίωξη των δραστών) δεν είναι γνωστή η ποινική μεταχείριση των κατηγορούμενων για το δεύτερο αδίκημα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, για το οποίο θα αποφασίσει σχετικά το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Βόλου.

Κ.Μ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου