ΤΟΠΙΚΑ

Για τα ουσιαστικά ούτε μία κουβέντα…

για-τα-ουσιαστικά-ούτε-μία-κουβέντα-851206

Με επικοινωνιακά, κατά βάση, χαρακτηριστικά και με γνώμονα το κέρδος των εντυπώσεων, επιχειρεί η κυβέρνηση να περάσει στην «επόμενη μέρα» από τις καταστροφικές πυρκαγιές. Ο παραγκωνισμός των αρμοδίων υπουργών υπέρ του Γ. Σουφλιά για τη θέση του υπερ-συντονιστή των διαδικασιών για τη διαχείριση των καμένων δασών και εκτάσεων, επειδή οι καθ’ ύλην αρμόδιοι βαρύνονται με το «ανάθεμα» της κοινής γνώμης και την κριτική για τις διαπιστωμένες παραλείψεις, παρουσιάσθηκε ως η εγγύηση για τις αγαθές προθέσεις και τα άριστα αποτελέσματα των ενεργειών που θα ακολουθήσουν.
Το ίδιο, ως περίπου ρηξικέλευθες, παρουσιάσθηκαν και οι πρώτες αποφάσεις του «συντονιστικού οργάνου», ενώ δεν είναι παρά οι τυπικές αποφάσεις που πάντα ακολουθούν μία καταστροφική πυρκαγιά σε δάση.
Την ίδια στιγμή η ίδια κυβέρνηση και οι ίδιοι υπουργοί διατηρούν στο ακέραιο την πρόθεσή τους για αναθεώρηση του άρθρου 24 για τα δάση, παρά τον χαρακτηρισμό ως «δασοκτόνων» αυτών των επιδιώξεων. Ενώ αναμένεται να επανέλθει με όποιες «βελτιώσεις» η πρόταση νόμου για την επιβράβευση των καταπατητών δασικών εκτάσεων και όσων έχουν οικοδομήσει παράνομα σε τέτοιες εκτάσεις. Κουβέντα γι’ αυτά δεν ακούστηκε…

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου