ΤΟΠΙΚΑ

Αυτοκίνητο χτύπησε δρομέα και τον πέταξε στη θάλασσα!

αυτοκίνητο-χτύπησε-δρομέα-και-τον-πέτ-279366

Σε εφιάλτη εξελίχθηκε η χθεσινή πρωινή προπόνηση για 43χρονο δρομέα- μέλος του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου. Ετρεχε μαζί με φίλο του στον παραλιακό δρόμο προς Αγριά, όταν ξαφνικά χτυπήθηκε από διερχόμενο ΙΧΕ αυτοκίνητο. Το χτύπημα που δέχθηκε ήταν τόσο σφοδρό, που ο άτυχος δρομέας κατέληξε στη θάλασσα, σοβαρά τραυματισμένος.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Το τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε λίγο πριν τις οκτώ χθες το πρωί, στην παραλιακή οδό προς Αγριά, στο ύψος της Παιδόπολης. Ο 43χρονος Μ.Γ. είχε βγει μαζί με τον 36χρονο φίλο του Γιώργο Φασούλα για το καθιερωμένο τρέξιμο στο πλαίσιο της προπόνησής τους. Την ίδια διαδρομή έχουν ακολουθήσει πολλές φορές στο παρελθόν.

«Ολα έγιναν σε κλάσματα του δευτερολέπτου. Εκεί που τρέχαμε χαλαρά, σε σημείο έξω από το οδόστρωμα, ακούω ένα μπαμ και ξαφνικά βλέπω τον φίλο μου στη θάλασσα. Γυρνάω και βλέπω ένα ΙΧ που είχε σταματήσει. Χωρίς να το σκεφτώ, βούτηξα στη θάλασσα για να βγάλω έξω τον φίλο μου», περιγράφει το ατύχημα ο 36χρονος Γιώργος Φασούλας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

Ο 43χρονος ανασύρθηκε από τη θάλασσα χτυπημένος και χωρίς τις αισθήσεις του. Ο οδηγός του ΙΧΕ αυτοκινήτου κάλεσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και επί τόπου έσπευσε και τροχαία. «Με τύφλωσε ο ήλιος. Δεν τον είδα καν», φέρεται να ισχυρίστηκε στους αστυνομικούς ο οδηγός του ΙΧ αυτοκινήτου.

Ο 43χρονος υποβλήθηκε σε αξονικές εξετάσεις που δεν έδειξαν κάτι σοβαρό και διασωληνώθηκε προληπτικά. «Το μόνο που με νοιάζει είναι να γίνει καλά ο φίλος μου», αναφέρει ο κ. Φασούλας, που υπέστη σοβαρό σοκ από το ατύχημα.

Τραγική ειρωνεία: είχε τρέξει στη μνήμη της Δήμητρας Ιορδανίδου

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου, Κώστα Παλάντζα, ο 43χρονος δρομέας λίγες ημέρες νωρίτερα είχε συμμετέχει σε αγώνα δρόμου που διοργανώθηκε στην παραλία της πόλης και στις Αλυκές, στη μνήμη της αθλήτριας Δήμητρας Ιορδανίδου, η οποία είχε χάσει τη ζωή της στις 2 Νοεμβρίου, όταν παρασύρθηκε από φορτηγό ενώ η ίδια κινούταν με ποδήλατο στη Θεσσαλονίκη.

«Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχουν χώροι για τις προπονήσεις των δρομέων. Ο κόσμος που ασχολείται με τον αθλητισμό αυξάνεται και δεν υπάρχουν χώροι άθλησης. Τα στάδια θα πρέπει να είναι μόνιμα ανοιχτά και στους δρόμους να γίνουν παρεμβάσεις που να προβλέπεται χώρος και για την κίνηση δρομέων, μειώνοντας τον κίνδυνο ατυχημάτων», σημείωσε μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, ο κ. Κώστας Παλάντζας.

«Δεν έχουμε πού να τρέξουμε»

«Κι εμείς θα ακολουθούσαμε σήμερα το πρωί το ίδιο δρομολόγιο για να τρέξουμε. Θα μπορούσαμε να ήμασταν εμείς στη θέση του», ξεσπά στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ το μέλος του ΣΔΥ Βόλου- μαραθωνοδρόμος, Χριστίνα Χατζηγιαννίδου.

Οπως η ίδια αναφέρει, οι δρομείς δεν επιλέγουν τους δρόμους για την προπόνησή τους επειδή θέλουν να θέσουν τον εαυτό τους σε κίνδυνο. «Δεν έχουμε πού να τρέξουμε», επισημαίνει, τονίζοντας ότι οι μαραθωνοδρόμοι χρειάζεται να διανύουν πολλά χιλιόμετρα και τα στάδια στον Βόλο, λειτουργούν μόνο για λίγες ώρες την ημέρα.

«Υπάρχει πρόβλημα με την πρόσβαση στα στάδια. Ανοίγουν για συγκεκριμένες ώρες και για όλους. Στις ώρες που λειτουργούν για το κοινό υπάρχει συνωστισμός ή το ωράριο μπορεί να μη βολεύει εργαζόμενους δρομείς. Γι’ αυτό τρέχουμε στον Περιφερειακό, στον δρόμο προς Αγριά. Εχουμε τόσες εγκαταστάσεις και εμείς βρισκόμαστε διαρκώς σε κίνδυνο στους δρόμους. Από τύχη δεν έχουμε θρηνήσει θύματα μέχρι στιγμής. Τα στάδια θα πρέπει να είναι συνεχώς ανοιχτά. Είναι αίτημα όλων των δρομέων», αναφέρει η κ. Χατζηγιαννίδου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου