ΤΟΠΙΚΑ

Συνελήφθη και ο τρίτος «αρχηγός» των ναρκεμπόρων – ντελιβεράδων

συνελήφθη-και-ο-τρίτος-αρχηγός-των-ν-279630

Συνελήφθη και ο τρίτος «αρχηγός» της σπείρας ναρκεμπόρων – ντελιβεράδων, οι οποίοι επί έναν χρόνο σχεδόν γέμιζαν πιάτσες του Βόλου με κοκαΐνη και χασίς. Πρόκειται για έναν 49χρονο αλβανικής καταγωγής, ο οποίος αναζητούνταν από τις διωκτικές αρχές.

Σε βάρος του είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης, καθώς είχε παρέλθει η προθεσμία του Αυτοφώρου. Ο 49χρονος εντοπίστηκε την Κυριακή το πρωί, να περνά τα σύνορα από Αλβανία προς Ελλάδα, στην Κρυσταλλοπηγή και συνελήφθη το μεσημέρι στον Βόλο.

Ηταν ο τρίτος «αρχηγός» της εγκληματικής οργάνωσης που δρούσε από τον περασμένο Φεβρουάριο και υπολογίζεται ότι είχε σπρώξει σε πιάτσες ναρκωτικών στον Βόλο περί τα επτά κιλά χασίς και σχεδόν μισό κιλό κοκαΐνης. Οι τρεις «εγκέφαλοι» ήταν εκείνοι που φρόντιζαν να προμηθεύονται ποσότητες κυρίως κοκαΐνης και χασίς, μεριμνούσαν για την αποθήκευση και διαχείριση των ναρκωτικών. Στη συνέχεια φέρονται να έδιναν στα υπόλοιπα τέσσερα μέλη της ομάδας, μεταξύ των οποίων μία 49χρονη, ένας 20χρονος κι ένας Τούρκος, ποσότητες ναρκωτικών για να τις κάνουν διανομή σε «πελάτες» στον Βόλο.

Το γεγονός ότι τα περισσότερα μέλη της σπείρας εργάζονταν στον κλάδο των delivery, φαίνεται να τους εξασφάλιζε ελευθερία κινήσεων χωρίς να κινούν υποψίες.

Υπενθυμίζεται ότι αστυνομικοί μετά από πολύμηνες έρευνες προχώρησαν την Παρασκευή, σε αιφνιδιαστικούς ελέγχους σε επτά σπίτια και μία επιχείρηση υγειονομικού ενδιαφέροντος στην Αγριά και προχώρησαν στις έξι συλλήψεις των μελών της οργάνωσης.

Με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών, βρέθηκαν κρυμμένες σε καβάντζες και κατασχέθηκαν ποσότητες ναρκωτικών.

Συγκεκριμένα κατασχέθηκαν 96 αυτοσχέδιες συσκευασίες με κοκαΐνη, συνολικού βάρους 361,25 γραμμαρίων, 3 συσκευασίες με κάνναβη, συνολικού βάρους 848,66 γραμμαρίων, 4 ηλεκτρονικές ζυγαριές, το χρηματικό ποσό των 8.680 ευρώ και 90 λιρών Ηνωμένου Βασιλείου σε χαρτονομίσματα και 8 κινητά τηλέφωνα.

Επιπλέον, κατασχέθηκαν και δύο Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα, ως μέσα διευκόλυνσης της παράνομης δραστηριότητάς τους.

Το Σάββατο, οι έξι συλληφθέντες οδηγήθηκαν ενώπιον του Εισαγγελέα Βόλου, οποίος άσκησε σε βάρος τους δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και τους παρέπεμψε να απολογηθούν στον Ανακριτή. Και οι έξι, ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία και θα απολογηθούν την ερχόμενη Τετάρτη.

Τη Δευτέρα, αναμένεται να οδηγεί στον Εισαγγελέα και ο έβδομος συλληφθείς και τρίτος αρχηγός της σπείρας, ενώ σε βάρος του θα κινηθεί και η διαδικασία της διοικητικής απέλασης, καθώς βρίσκεται παράνομα στη χώρα.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου