ΤΟΠΙΚΑ

Ντελιβεράδες… κοκαΐνης και χασίς

ντελιβεράδες-κοκαΐνης-και-χασίς-280648

Εργαζόμενοι ως ντελιβεράδες ήταν στην πλειονότητά τους τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που επί έναν χρόνο σχεδόν γέμιζαν πιάτσες του Βόλου με κοκαΐνη και χασίς. Η σπείρα που εξαρθρώθηκε είχε τρεις αρχηγούς, ενώ το delivery των ναρκωτικών είχαν αναλάβει τα υπόλοιπα τέσσερα μέλη, ανάμεσά τους μία 49χρονη Βολιώτισσα, ένας 20χρονος, ένας Τούρκος και ένας ακόμη Βολιώτης.

Χθες το μεσημέρι, οδηγήθηκαν ενώπιον του Εισαγγελέα Βόλου, τα έξι από τα επτά μέλη της σπείρας των ναρκεμπόρων. Πρόκειται για δύο άτομα αλβανικής καταγωγής, που ήταν οι δύο από τους τρεις συνολικά αρχηγούς που διέθετε η εγκληματική οργάνωση και τέσσερα ακόμη μέλη. Ο έβδομος, επίσης αλβανικής καταγωγής, που φέρεται να ήταν ο τρίτος αρχηγός, προς το παρόν διαφεύγει και αναζητείται.

Σε βάρος τους ο Εισαγγελέας άσκησε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και τους παρέπεμψε να απολογηθούν στον Ανακριτή. Και οι έξι, ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία και θα απολογηθούν την ερχόμενη Τετάρτη.

Είχε προηγηθεί συντονισμένη επιχείρηση του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βόλου, αστυνομικοί της οποίας προχώρησαν την Παρασκευή σε έξι συλλήψεις μετά από εφόδους σε σπίτια και επιτόπιες έρευνες.

Είχε δομή και διακριτούς ρόλους

Οπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, η εγκληματική οργάνωση δραστηριοποιούνταν στον Βόλο από τα τέλη του περασμένου Φεβρουαρίου. Εκτιμάται μάλιστα ότι είχε καταφέρει να σπρώξει στην πιάτσα περί τα επτά κιλά χασίς και σχεδόν μισό κιλό κοκαΐνης.

Είχε ιεραρχική δομή και τα μέλη της διακριτούς ρόλους με συνεχή δράση. Οι τρεις συλληφθέντες, αλβανικής καταγωγής, εμφανίζονται ως οι «εγκέφαλοι» της σπείρας. Ηταν εκείνοι που φρόντιζαν να προμηθεύονται ποσότητες κυρίως κοκαΐνης και χασίς, φρόντιζαν για την αποθήκευση και διαχείριση των ναρκωτικών. Στη συνέχεια φέρονται να έδιναν στα υπόλοιπα μέλη της ομάδας, μεταξύ των οποίων η 49χρονη και ένας 20χρονος, ποσότητες ναρκωτικών για να τις κάνουν διανομή σε «πελάτες» στον Βόλο.

Το γεγονός ότι τα περισσότερα μέλη της σπείρας εργάζονταν στον κλάδο των delivery, φαίνεται να τους εξασφάλιζε ελευθερία κινήσεων χωρίς να κινούν υποψίες.

Εφοδος σε επτά σπίτι και μία επιχείρηση

Για την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης προηγήθηκε μεθοδική, εμπεριστατωμένη και πολύμηνη έρευνα του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου, πριν ξεκινήσει η συντονισμένη επιχείρηση για τη σύλληψη των μελών της.

Αστυνομικοί προχώρησαν την Παρασκευή, σε αιφνιδιαστικούς ελέγχους σε επτά σπίτια και μία επιχείρηση υγειονομικού ενδιαφέροντος στην Αγριά και προχώρησαν στις έξι συλλήψεις.

Με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών, βρέθηκαν κρυμμένες σε καβάντζες και κατασχέθηκαν ποσότητες ναρκωτικών.

Συγκεκριμένα κατασχέθηκαν 96 αυτοσχέδιες συσκευασίες με κοκαΐνη, συνολικού βάρους 361,25 γραμμαρίων, 3 συσκευασίες με κάνναβη, συνολικού βάρους 848,66 γραμμαρίων, 4 ηλεκτρονικές ζυγαριές, το χρηματικό ποσό των 8.680 ευρώ και 90 λιρών Ηνωμένου Βασιλείου σε χαρτονομίσματα και 8 κινητά τηλέφωνα.

Επιπλέον, κατασχέθηκαν και δύο Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα, ως μέσα διευκόλυνσης της παράνομης δραστηριότητάς τους.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου