ΤΟΠΙΚΑ

Φθορές στη στέγη της Παναγίας Τρικέρων

φθορές-στη-στέγη-της-παναγίας-τρικέρω-280916

Εκκληση από τον Πολιτιστικό και Εξωραϊστικό Σύλλογο του χωριού για οικονομική συνδρομή, προκειμένου να εκτελεστούν εργασίες αποκατάστασης

Πρόβλημα έχει εντοπιστεί στη στέγη του Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου στο Τρίκερι. Οι φθορές του χρόνου είναι εμφανείς στο κτίριο του 18ου αιώνα και απαιτούνται εργασίες αποκατάστασης της στέγης.

Το πρόβλημα έχουν εντοπίσει μέλη του Πολιτιστικού και Εξωραϊστικού Συλλόγου Τρικέρων, οι οποίοι με ανακοίνωσή τους απευθύνουν έκκληση σε όσους μπορούν να συμβάλλουν οικονομικά για την αποκατάσταση της στέγης:

«Στη βορειοδυτική πλευρά του χωριού, βρίσκεται ο πανέμορφος και ιστορικός ναός της Παναγίας μας που τιμάται στην Κοίμησή Της. Μαρτυρίες πολλών συγχωριανών μας διαβεβαιώνουν την ζωντανή ύπαρξη της Παναγία μας στο ναό. Δεν είναι λίγοι αυτοί οι οποίοι είδαν μια μαυροφόρα γυναίκα να περιφέρεται πέριξ του χώρου της εκκλησίας. Είναι σημείο αναφοράς πίστεως, αγάπης, ελπίδος και προσευχής. Πολλοί προσέρχονται στη χάρη ς, ζητώντας από τη Μεγαλόχαρη τη βοήθειά της για την επίλυση προβλημάτων τους και η Παναγία πάντα βοηθάει.

Τώρα ζητάει τη δικιά μας βοήθεια. Έτσι αυτό το σεβάσμιο κτίσμα του 18 αιώνα στέκεται αγέρωχο στο πέρασμα του χρόνου. Δυστυχώς όμως όπως κάθε υλικό αντικείμενο επάνω στον πλανήτη μας, έτσι και ο ναός μας υπέστη τη φθορά του χρόνου με αποτέλεσμα να έχει την ανάγκη της αποκατάστασης της στέγης του. Παρακαλούμε όλους τους ευσεβείς Τρικεριώτες και μη, να βοηθήσουν το έργο».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου