ΤΟΠΙΚΑ

Από τον περασμένο Φεβρουάριο δρούσαν στον Βόλο οι ναρκέμποροι

από-τον-περασμένο-φεβρουάριο-δρούσαν-281779

Αλβανός ο εγκέφαλος της εγκληματικής οργάνωσης στον Βόλο που διακινούσε ναρκωτικά στις πιάτσες της πόλης, σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες που έδωσε επίσημα η Ελληνική Αστυνομία, ενημερώνοντας για την εξάρθρωση του κυκλώματος. Η ΕΛΑΣ έχει προχωρήσει ήδη στη σύλληψη έξι μελών του κυκλώματος, ενώ αναζητείται ο «εγκέφαλος».

Οι αρχές συνέλαβαν δύο Αλβανούς 49 και 45 χρονών, που φέρεται να είχαν ρόλους αρχηγών στην οργάνωση, έναν Τούρκο 47 χρονών και τρεις Έλληνες, μέλη του κυκλώματος, έναν 20χρονο, μια 49χρονη γυναίκα και έναν 51χρονο. Ο Αλβανός που αναζητείται, έχει ταυτοποιηθεί και σε βάρος του αναμένεται να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης από τον Ανακριτή.

Οι Έλληνες και ο Τούρκος φέρεται να είχαν περιφερειακό ρόλο.

Η δράση του κυκλώματος ξεκίνησε τον περασμένο Φεβρουάριο. Εξαρθρώθηκε, ύστερα από μεθοδική, εμπεριστατωμένη και πολύμηνη έρευνα του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου.

Η αστυνομία έκανε έρευνες σε 7 σπίτια και ένα καφέ όπου εργαζόταν μέλος της οργάνωσης και προχώρησε σε έξι συλλήψεις. Οι έρευνες με τη συνδρομή σκύλου αποκάλυψαν 8.570 ευρώ από τα έσοδα της διακίνησης, 361 γραμμάρια κοκαϊνη, 847 γραμμάρια χασίς και κατασχέθηκαν και δύο αυτοκίνητα.

Η ασφάλεια Βόλου εκτιμά ότι συνολικά στις πιάτσες του Βόλου έχουν διακινηθεί 7 κιλά χασίς και 300 γραμμάρια κόκα.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης και για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών. Στην επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας επισημαίνονται μεταξύ άλλων τα εξής: «Εξαρθρώθηκε, ύστερα από μεθοδική, εμπεριστατωμένη και πολύμηνη έρευνα τουΤμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου. Στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε χθες (03-12-2021) στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου, από αστυνομικούς της προαναφερόμενης Υπηρεσίας, συνελήφθησαν -6- άτομα ως μέλη της οργάνωσης, εκ των οποίων -3- αλλοδαποί άνδρες, -2- ημεδαποί άνδρες και -1- ημεδαπή, ενώ αναζητείται -1- ακόμη αλλοδαπός άνδρας.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της εγκληματικήςοργάνωσης και για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών. Ειδικότερα, όπως εξακριβώθηκε από την αστυνομική έρευνα, η εγκληματικήοργάνωση, έχοντας ιεραρχική δομή, με διακριτούς ρόλους μεταξύ των μελών και με διαρκή δράση, δραστηριοποιούνταν στην προμήθεια, κατοχή, αποθήκευση και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, κυρίως κοκαΐνης και κάνναβης, τουλάχιστον από τα τέλη Φεβρουαρίου του τρέχοντος έτους μέχρι και χθες στην ευρύτερη περιοχήτου Βόλου, με σκοπό την αποκόμιση παράνομου περιουσιακού οφέλους.

Σε νομότυπες έρευνες που διενεργήθηκαν στις οικίες τους και σε κατάστημαυγειονομικού ενδιαφέροντος, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών, καθώς και στην κατοχή τους, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

*96- αυτοσχέδιες συσκευασίες περιέχουσες ποσότητες κοκαΐνης, συνολικού

βάρους -361,25- γραμμαρίων,

*3- συσκευασίες περιέχουσες ποσότητες κάνναβης, συνολικού βάρους –

848,66- γραμμαρίων,

*4- ηλεκτρονικές ζυγαριές,

*το χρηματικό ποσό των -8.680- ευρώ και -90- λιρών Ηνωμένου Βασιλείου

σε χαρτονομίσματα και

*8- κινητά τηλέφωνα.

Επιπλέον, κατασχέθηκαν και -2- Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα, ως μέσα διευκόλυνσης της παράνομης δραστηριότητάς τους.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου