ΤΟΠΙΚΑ

Σχόλια – Ειδήσεις – Παράπονα – Επιστολές

σχόλια-ειδήσεις-παράπονα-επιστο-851206

Τα αιωρούμενα
σωματίδια
Με αφορμή δημοσιεύματα αθηναϊκών εφημερίδων που κάνουν λόγο ότι λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς στην Πάρνηθα έχουν εγκλωβιστεί πάνω από το Λεκανοπέδιο οι ρύποι με τα αιωρούμενα μικροσωματίδια, δεν είναι λίγοι αυτοί που επισημαίνουν, με αφορμή την πυρκαγιά στο Πήλιο, ότι θα πρέπει να δοθούν και τα αντίστοιχα στοιχεία και για το Πολεοδομικό Συγκρότημα Βόλου είτε από το Τμήμα Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας είτε από το Παρατηρητήριο Περιβάλλοντος, που όπως επισημαίνουν κάποιοι προσεκτικοί αναγνώστες, έχει πολύ καιρό να δώσει στοιχεία στη δημοσιότητα.
Α.Τ.

Γιατί δεν πάνε
στις Αφέτες;

Οχι άδικα, πιστεύουμε, παραπονιούνται οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Αφετών ότι όλοι οι εκπρόσωποι της κεντρικής πολιτικής σκηνής προτιμούν την περιοχή της Αργαλαστής για τις περιοδείες τους στις καμένες εκτάσεις, αντί της δικής τους, η οποία υπέστη και τις μεγαλύτερες καταστροφές. Οι επισημάνσεις γίνονται τόσο με την αφορμή της αυριανής επίσκεψης του Θεόδωρου Πάγκαλου, όσο και με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψη του Γιώργου Παπανδρέου. Αν μάλιστα αληθεύουν οι ισχυρισμοί της Δημοτικής Οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ στο Δήμο Αφετών, ότι δεν ρωτήθηκαν για οτιδήποτε, τότε είναι ένα θέμα που καλό είναι να το φροντίσει η Νομαρχιακή Επιτροπή του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έτσι ώστε να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις και παρερμηνείες.
Α.Τ.

Η ρύπανση
στον Ξηριά

Μέσα στο γενικό χαμό με τις πυρκαγιές ξεχάσαμε και εκείνη την ιστορία με τον εντοπισμό της πηγής που ρυπαίνει με βαρέα μέταλλα την κοίτη του χειμάρρου Ξηριά και μέσω αυτής τον Παγασητικό. Είναι ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν από την αρμόδια Διεύθυνση της ΝΑΜ, στα οποία έστω και σε αυτή την συγκυρία, θα πρέπει να δοθούν πειστικές εξηγήσεις, καθώς είναι ένα θέμα σοβαρό που άπτεται της δημόσιας υγείας.
Α.Τ.

Συλλαλητήριο

Δεν είναι λίγοι αυτοί που με αφορμή την τεράστια οικολογική καταστροφή στο Πήλιο προτείνουν τη διοργάνωση συλλαλητηρίου στην παραλία, με κεντρικό σύνθημα «Να μην κτιστεί ούτε ένα τετραγωνικό πάνω στα καμένα»…

Α.Τ.

Παράπλευρες
απώλειες

Υπάρχει μία ακόμη… παράπλευρη απώλεια, που τις τελευταίες μέρες γίνεται ιδιαίτερα αισθητή στα… θυλάκια των καταναλωτών, συνεπεία του καύσωνα των προηγούμενων ημερών. Οι «τσιμπημένες» τιμές σε πολλά είδη οπωρολαχανικών , έτσι όπως διαπιστώνουν σε πολλά είδη καταναλωτές, τόσο στα μανάβικά όσο και στις λαϊκές αγορές.
Α.Τ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου