ΤΟΠΙΚΑ

Εκδήλωση προς τιμή των ατόμων με αναπηρία στο Ειδικό Σχολείο Αγριάς

εκδήλωση-προς-τιμή-των-ατόμων-με-αναπη-282999

Μέσα σε κλίμα χαράς, ενθουσιασμού και συγκίνησης πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 3-12-202 στο Ειδικό Σχολείο Αγριάς, η εκδήλωση προς τιμή των ατόμων με αναπηρία.

Η Παγκόσμια Ημέρα Αναπηρίας, τιμάται κάθε χρόνο στο εν λόγω σχολείο με μουσικά και θεατρικά δρώμενα, εκπλήξεις και δημιουργία χειροτεχνιών σε συνεργασία με μαθητές άλλων σχολικών μονάδων τόσο της πρωτοβάθμιας, όσο και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Η φετινή διοργάνωση περιλάμβανε αμιγώς τους φοιτητές του Παιδαγωγικού Τμήματος Ειδικής Αγωγής οι οποίοι πραγματοποιούν την πρακτική τους άσκηση στο σχολείο. Έτσι, οι 30 φοιτητές του ΠΤΕΑ Πανεπιστημίου Θεσσαλίας πλαισίωσαν τις εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Μέρα Ατόμων με Αναπηρία, συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις με δικά τους δρώμενα και δημιουργώντας με τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Αγριάς ομάδες εργασίας.

Τα μουσικά και θεατρικά δρώμενα, οι ομάδες χειροτεχνίας, οι ομάδες ζαχαροπλαστικής και η ομάδα κατασκευής μουσικών οργάνων έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό μετατρέποντας τους χώρους του σχολείου, μέσα κι έξω από αυτό, ένα μεγάλο εργαστήρι χαράς.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Διευθυντής του σχολείου, Μιχαλόπουλος Απόστολος, μιλώντας για τη σημαντικότητα του να τιμάται αυτή η μέρα στους χώρους που φιλοξενούνται μαθητές με αναπηρία και τόνισε ότι είναι μεγάλη χαρά για ένα Ειδικό Σχολείο να γίνονται τέτοιου είδους εκδηλώσεις με την αρωγή των αυριανών Ειδικών Παιδαγωγών.

Η εκδήλωση έκλεισε με το πέρασμα του τρένου των ευχών από τις ομάδες εργασίας, το οποίο κατασκευάστηκε από την Ομάδα του Ειδικού Νηπιαγωγείου Αγριάς, υπό την επίβλεψη και σχεδιασμό της κας Νανάς Τσεκούρα.

Τέλος, φοιτητές, μαθητές και εκπαιδευτικοί αποχαιρέτησαν την Παγκόσμια Ημέρα Αναπηρίας στολίζοντας το Χριστουγεννιάτικο δέντρο με ευχές, κάρτες και στολίδια που δημιουργήθηκαν στις ομάδες εργασίας με τη βοήθεια όλων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου