ΤΟΠΙΚΑ

Αξιοποιείται τουριστικά έκταση στη Ν. Αγχίαλο

αξιοποιείται-τουριστικά-έκταση-στη-ν-283191

Η τουριστική αξιοποίηση παραθαλάσσιας έκτασης στη Ν. Αγχίαλο αποτέλεσε θέμα της συνάντησης που είχε στο περιθώριο της 8ης Διεθνούς Εκθεσης Τουρισμού και Πολιτισμού 2021, η αντιδήμαρχος Βόλου Γεωργία Μποντού – Τοκαλή και ο Ιωάννης Συρλής γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας και πρόεδρος του Οργανισμού Enterprise Greece (Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων
και Εξωτερικού Εμπορίου Α.Ε.). Σύμφωνα με την κ. Μποντού η παραθαλάσσια έκταση 390
στρεμμάτων περίπου στη θέση Λόγγος, ιδιοκτησίας του Δήμου Βόλου στην Νέα Αγχίαλο Μαγνησίας, βρίσκεται πλησίον του πολιτικού αεροδρομίου Νέας Αγχιάλου και έχει χαρακτηριστεί περιοχή ανάπτυξης δραστηριοτήτων τουρισμού – αναψυχής. Τον δρόμο για τη διερεύνηση της αξιοποίησης της έκτασης αυτής άνοιξε η ψήφιση από το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Νέας Αγχιάλου.

Η αντιδήμαρχος παρέδωσε ένα υπόμνημα για τις δυνατότητες αξιοποίησης της παραθαλάσσιας έκτασης με βάση τις επιτρεπόμενες χρήσεις γης και με σκοπό την οργανωμένη ανάπτυξη δραστηριοτήτων τουρισμού και αναψυχής ευρείας κλίμακας. Ο γενικός γραμματέας ζήτησε επιπλέον στοιχεία του φακέλου της έκτασης προκειμένου να δρομολογηθεί η δυνατότητα αξιοποίησης της συγκεκριμένης έκτασης μέσω επενδύσεων.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου