ΤΟΠΙΚΑ

Εσπρωχναν κόκα και χασίς σε Βόλο και Αγριά για μήνες

εσπρωχναν-κόκα-και-χασίς-σε-βόλο-και-αγ-283531

Εξι συλλήψεις από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου – Εξάρθρωσε κύκλωμα η Αστυνομία – Κατασχέθηκαν κοκαΐνη βάρους 350 γραμμαρίων και χασίς ενός κιλού

Σε εξέλιξη βρισκόταν μέχρι αργά την Παρασκευή το βράδυ μεγάλη επιχείρηση του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου για υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών ουσιών στον Βόλο και την Αγριά.

Η Αστυνομία εξάρθρωσε εγκληματική οργάνωση, που διακινούσε κοκαΐνη και χασίς σε Βόλο και Αγριά. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι κατασχέθηκε κοκαΐνη βάρους 350 γραμμαρίων και χασίς βάρους ενός κιλού.

Μέχρι την Παρασκευή το απόγευμα είχαν γίνει έξι συλλήψεις μετά από εφόδους σε σπίτια και επιτόπιες αυτοψίες και οι έρευνες συνεχίζονταν για τον εντοπισμό και τη σύλληψη τουλάχιστον ενός ακόμη ατόμου.

Από τα μέχρι τώρα στοιχεία προκύπτει ότι στο κύκλωμα δραστηριοποιούταν κατά κύριο λόγο άτομα αλβανικής καταγωγής. Εντούτοις, μεταξύ των συλληφθέντων είναι και Βολιώτες.

Η επιχείρηση της Αστυνομίας άρχισε την Παρασκευή το πρωί και συνεχιζόταν έως αργά το βράδυ. Οι αστυνομικοί κατέσχεσαν τα ναρκωτικά σε διάφορα σημεία που το κύκλωμα τα είχε επιμελώς κρυμμένα.

Πέραν των ναρκωτικών ουσιών, κατέσχεσαν το χρηματικό ποσό των 8.000 ευρώ ως προερχόμενο από διακίνηση και δύο επιβατικά αυτοκίνητα ως μέσα διευκόλυνσης για την προώθηση ναρκωτικών ουσιών.

Η εγκληματική οργάνωση φαίνεται ότι δραστηριοποιούταν στον νομό εδώ και αρκετό διάστημα. Το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου προχώρησε σε συλλήψεις μετά από πολύμηνη παρακολούθηση μέχρι να βρει την κατάλληλη στιγμή και να δράσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο διάστημα αυτό οι διακινητές φέρονται να έχουν σπρώξει σε πιάτσες χρηστών ναρκωτικών ουσιών τουλάχιστον 7 κιλά χασίς και μισό κιλό κοκαΐνης.

Επισημαίνεται ότι η Αστυνομία αναμένεται να προχωρήσει σε ανακοινώσεις το Σάββατο. Η προανάκριση συνεχιζόταν με τις καταθέσεις των συλληφθέντων.

Οι κατηγορούμενοι θα οδηγηθούν το Σάββατο στην Εισαγγελία Βόλου όπου αναμένεται να απαγγελθούν κατηγορίες για σύσταση και συμμετοχή εγκληματικής οργάνωσης με στόχο τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Οι έρευνες του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου συνεχίζονται.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου