ΤΟΠΙΚΑ

Συγκρίσεις που μας γεμίζουν μελαγχολία…

συγκρίσεις-που-μας-γεμίζουν-μελαγχολ-851206

Εχει γραφεί πλειστάκις τα τελευταία χρόνια σε όλο τον έντυπο ελληνικό Τύπο και έχουν γίνει χιλιάδες αναφορές από αρμόδιους και αναρμόδιους, για το τεράστιο ποσοστό φοροδιαφυγής που υπάρχει στη χώρα μας εδώ και δεκαετίες και που τα τελευταία χρόνια έχει αγγίξει το δυσθεώρητο ποσοστό 40% του ΑΕΠ.
Με τέτοια ποσοστά στη φοροδιαφυγή κανένα σοβαρό κράτος δεν μπορεί να ασκήσει σοβαρή πολιτική στους τομείς της Παιδείας, της Υγείας ή της άσκησης Κοινωνικής Πολιτικής για την Τρίτη Ηλικία και τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες, όσα Κοινοτικά Πλαίσια Στήριξης και αν μας δώσουν ως χώρα από τις Βρυξέλλες, προκειμένου να συγκλίνουμε στους επιμέρους δείκτες με τις υπόλοιπες οικονομίες των «25».
Όσο υπάρχει αυτό το αναποτελεσματικό κράτος με τους ανύπαρκτους ελεγκτικούς μηχανισμούς που αδυνατούν να συλλάβουν το σύνολο του εγχωρίως παραγόμενου εθνικού προϊόντος, τόσο οι δύσμοιροι μισθωτοί και συνταξιούχοι θα συνεχίζουν να είναι τα υποζύγια της φορολογίας που συμπιέζει προς τα κάτω τα εισοδήματά τους.
Ηλθαν βλέπετε και τα νέα στοιχεία της Eurostat που για μία ακόμη φορά έρχονται να καταδείξουν το άνοιγμα της ψαλίδας στους μισθούς για τους Έλληνες μισθωτούς σε σχέση με τους συναδέλφους τους στην υπόλοιπη Ευρώπη. Στοιχεία που δείχνουν ότι 3.700.000 Έλληνες μισθωτοί και συνταξιούχοι παίρνουν σήμερα κάτω από 1.000 ευρώ το μήνα, ενώ το παρτ τάιμ και η αμοιβή με τον κατώτατο μισθό των 700 ευρώ κάνει θραύση στον ιδιωτικό τομέα, ενώ την ίδια στιγμή οι κατώτατες μηνιαίες αμοιβές στη Γαλλία, την Ιρλανδία και την Ολλανδία είναι 1.200-1.300 ευρώ.
Την ίδια στιγμή βέβαια τα δώρα αυτής της Κυβέρνησης στις εργοδοτικές οργανώσεις δεν ήταν λίγα. Να θυμηθούμε εδώ απλά το Νόμο για την κυβερνητική παρέμβαση στο κόστος των υπερωριών και στο οκτάωρο, τη μείωση της φορολογίας των ΑΕ και των ΕΠΕ, από το 35% στο 29% με στόχο μάλιστα να φθάσει για τη χρήση που διανύουμε στο 25 %.
Τι άλλο δηλαδή πρέπει να γίνει για να πάρει ο μισθοσυντήρητος μία ανάσα από τη σημερινή Κυβέρνηση, για να πάψει να νοιώθει ο μ… της Ευρώπης;

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου