ΤΟΠΙΚΑ

«Δώστε λίστα με ανεμβολίαστους» – Για ιδιώτες γιατρούς που αν και σε αναστολή, συνεχίζουν…

δώστε-λίστα-με-ανεμβολίαστους-για-284539

Δεν μπορεί το υπουργείο Υγείας να μας κρατά στα σκοτάδια, δηλώνει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας Ευθύμης Τσάμης «Πρέπει να σταματήσουμε το κακό, που κάνουν με τις αντιεπιστημονικές τους απόψεις», τονίζει

Να δοθεί η λίστα με τους ανεμβολίαστους ελεύθερους επαγγελματίες γιατρούς στον Ιατρικό Σύλλογο Μαγνησίας ζητεί από το υπουργείο Υγείας μετ’ επιτάσεως πλέον ο πρόεδρος του οργάνου Ευθύμης Τσάμης, υποστηρίζοντας ότι όσο παραμένουν στην «ανωνυμία» υπάρχει κίνδυνος να συνεχίζουν ανενόχλητοι τη δράση τους «προσηλυτίζοντας» πολίτες κατά του εμβολιασμού.

«Δεν μπορεί το υπουργείο Υγείας να μας κρατά στα σκοτάδια. Εχουμε δικαίωμα ως επιστημονικός
φορέας να ξέρουμε ποιοι συνάδελφοι μέλη μας δεν έχουν εμβολιαστεί, ποιοι παραμένουν αμετάπειστοι
και αν έχουν υποστεί ό,τι προβλέπει ο νόμος, δηλαδή αν έχουν αναστείλει τη λειτουργία των ιατρείων
τους και την επαγγελματική τους ιδιότητα. Εάν ενημερωθούμε, μπορούμε να αναλάβουμε πρωτοβουλίες, προκειμένου να ελέγχουμε τη δράση τους», εξήγησε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας.

Ο κ. Τσάμης έθεσε το συγκεκριμένο αίτημα για πρώτη φορά πριν από έναν
περίπου μήνα στον υπουργό Υγείας Αθ. Πλεύρη κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με όλους τους προέδρους των ιατρικών συλλόγων της χώρας. Ο κ. Πλεύρης επιφυλάχτηκε να εξετάσει το αίτημα, μέχρι σήμερα όμως δεν έχει κουνηθεί φύλλο.

Την ίδια στιγμή όμως, όπως αποκάλυψε πριν από λίγες μέρες ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ, πληθαίνουν οι πληροφορίες που φτάνουν μέχρι και τα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου, ότι συγκεκριμένοι αντιεμβολιαστές ιδιώτες γιατροί, που έχουν σηκώσει το «λάβαρο» κατά των εμβολιασμών, συνεχίζουν να κάνουν ιατρικές πράξεις κατ΄ οίκον. «Εμείς δεν έχουμε πρόβλημα να κάνουμε ακόμη και ελέγχους για να διαπιστώσουμε αν υπάρχουν συνάδελφοι που παραβιάζουν την ιατρική δεοντολογία και με «όχημα» την αντίθεσή τους στο εμβόλιο παραπληροφορούν τους πολίτες. Πρέπει να σταματήσουμε το κακό που κάνουν με τις αντιεπιστημονικές απόψεις τους», συνέχισε ο κ. Τσάμης.

Υποχρεωτικότητα στα Σώματα Ασφαλείας και τον κλήρο

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας συμφωνεί απόλυτα και κατηγορηματικά για το μέτρο της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών στους πολίτες άνω των 60 χρόνων, που ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

«Εδώ που φτάσαμε, με την πανδημία να σφυροκοπά όλη τη χώρα και τη νέα μετάλλαξη να είναι προ
των πυλών, ασφαλώς και πρόκειται για ένα μέτρο που είναι στη σωστή κατεύθυνση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Τσάμης όμως πάει ακόμη ένα βήμα πιο πέρα τον υποχρεωτικό εμβολιασμό και προτείνει να επεκταθεί επίσης στα Σώματα Ασφαλείας, στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, τους εκπαιδευτικούς και τον
κλήρο. «Είναι κλάδοι, στους οποίους εκτιμώ ότι θα πρέπει οι εμβολιασμοί να γίνουν υποχρεωτικοί. Με
τα rapidtestπου κυκλοφορούν στην αγορά σε τιμές εξευτελιστικές όσοι δεν εμβολιάζονται παραμένουν… στην άρνηση, την ίδια όμως στιγμή κινδυνεύουν να μολυνθούν και παράλληλα να μεταδώσουν τη νόσο και σε άλλους ανυποψίαστους πολίτες».

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου