ΤΟΠΙΚΑ

Αρχισαν οι «περιπέτειες του Πινόκιο»

αρχισαν-οι-περιπέτειες-του-πινόκιο-285227

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ ΜΠΗΚΕ ΣΤΟ ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ

Στον κόσμο του Πινόκιο, της ξύλινης μαριονέτας που ονειρεύτηκε να γίνει πραγματικό αγόρι όπως και έγινε, σύμφωνα με τον Ιταλό συγγραφέα Κάρλο Κολόντι, έχουν την ευκαιρία να ξεναγούνται από χθες οι Βολιώτες και να ζουν από κοντά τις περιπέτειες του φανταστικού ήρωα, στο εντυπωσιακό θεματικό πάρκο που έχει στήσει ο Δήμος Βόλου για τις γιορτές των Χριστουγέννων στην πλατεία Πανεπιστημίου.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ μπήκε στο θεματικό πάρκο και έζησε από κοντά τις περιπέτειες του αυθεντικού Πινόκιο.

Στην είσοδο του πάρκου, από την πλευρά της Δημητριάδος, τους επισκέπτες υποδέχεται ένας εντυπωσιακός Πινόκιο που ζει σε ένα γραφικό της Τοσκάνης.

Ο επισκέπτης περνώντας την πόρτα συναντά στην αριστερή πλευρά, το σημείο όπου γεννήθηκε ο Πινόκιο. Το εργαστήριο- ξυλουργείο του μαστρο – Τζεπέτο. Ο Τζεπέτο ήταν ένας ξυλογλύπτης ο οποίος δεν είχε δικά του παιδιά και αποφάσισε να δημιουργήσει με ξύλο μία μαριονέτα για να τον συντροφεύει στα γεράματα. Την ονόμασε Πινόκιο λες και ήταν πραγματικό αγόρι. Ο γερο – Τσεπέτο που πρόσφερε στην ατίθαση μαριονέτα αγάπη και φαγητό, θέλησε να τον μορφώσει. Του έδωσε ένα αλφαβητάρι, το οποίο αγόρασε πουλώντας το παλτό του και τον έστειλε στο σχολείο.

Στη συνέχεια ο επισκέπτης βλέπει το θέατρο με τις μαριονέτες που αποτέλεσε δέλεαρ για τον Πινόκιο, ο οποίος αντάλλαξε το αλφαβητάρι του για να αγοράσει εισιτήριο. Και ξεκινούν οι νέοι μπελάδες του, που περνούν από τη «Χώρα της καλοπέρασης», ένα εντυπωσιακό καράβι, 15 μέτρων, πριν καταλήξει στην κοιλιά της φάλαινας για να συναντήσει τον πατέρα του, τον γέρο Τζεπέτο, τον οποίο το θηλαστικό κατάπιε, ενώ ο ξυλουργός αναζητούσε να βρει τον γιο του, που δεν είχε δώσει σημεία ζωής.

Ο επισκέπτης γνωρίζει επίσης «Το Νησί των Εργατικών Μελισσών», ένα μέρος που ο Πινόκιο έζησε για λίγο μια ήσυχη ζωή σαν μαθητής με μαμά τη Γαλάζια Νεράιδα, το «Σπίτι της Νεράιδας», αλλά και τα σοφά λόγια του Γρύλου, που ο ξύλινος ήρωας αγνόησε, μέχρι τα παθήματα να του γίνουν μαθήματα και μέσα από την αγάπη που γνώρισε να μετατραπεί σε αληθινό αγόρι.

Η ιστορία του Πινόκιο, είναι σαν την ιστορία των Χριστουγέννων. Ενας ύμνος στην αγάπη, τον οποίο έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν μικροί και μεγάλοι.

100% covid free θεματικό πάρκο

Το πάρκο ξεκίνησε τη λειτουργία του αμέσως μετά την φαντασμαγορική τελετή φωταγώγηση της πόλης με επίσημη προσκεκλημένη την Αννα Βίσση και ήδη από χθες, οι πρώτοι μικροί και μεγάλοι επισκέπτες, απολαμβάνουν μια συναρπαστική εμπειρία με έναν από τους πιο διάσημους ήρωες του κόσμου, τον αυθεντικό Πινόκιο, που παρουσιάζεται για πρώτη φορά εκτός Ιταλίας, στον Βόλο.

Πρόκειται για ένα 100% covid free θεματικό πάρκο που φιλοξενείται σε έκταση 1.100 τ.μ. Το πάρκο έχει στηθεί και λειτουργεί εξ ολοκλήρου σε ανοιχτό χώρο και τηρούνται όλα τα μέτρα προστασίας για τον κορονοϊό. Η είσοδος γίνεται με την επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης και την αστυνομική ταυτότητα, με απαραίτητη χρήση μάσκας, ενώ στη διαδρομή υπάρχουν εγκατεστημένες συσκευές με αντισηπτικό. Οι ξεναγήσεις γίνονται από τα στελέχη του πάρκου ανά οικογένεια, προκειμένου να τηρούνται οι αποστάσεις ασφαλείας.

Η είσοδος στο πάρκο γίνεται από την πλευρά της Δημητριάδος, όπου υπάρχει και το εκδοτήριο εισιτηρίων, το κόστος των οποίων είναι 2 ευρώ ανά άτομο και η έξοδος είναι από την πλευρά της Ερμού.

Το πάρκο θα λειτουργεί έως 23 Δεκεμβρίου από Δευτέρα έως Παρασκευή κατά τις ώρες 10π.μ.- 1μ.μ. και 5μ.μ.- 8:30μ.μ., τα Σαββατοκύριακα από 11π.μ.- 3μ.μ. και 5μ.μ.-8:30μ.μ. και την περίοδο από 24 Δεκεμβρίου έως 7 Ιανουαρίου θα λειτουργεί καθημερινά από τις 11π.μ. έως τις 8:30μ.μ.

Δώρο το αυθεντικό βιβλίο του Πινόκιο

«Οι περιπέτειες του Πινόκιο» το αυθεντικό βιβλίο του Κάρλο Κολόντι, αποτελεί ένα βιβλίο για όλα τα παιδιά, όπως έλεγε ο ίδιος. Για μικρά και μεγάλα, με αναπηρίες ή μη.

Στόχος του Δήμου Βόλου είναι το πάρκο να επισκεφθούν και μαθητές ειδικών σχολείων της περιοχής, για τους οποίους θα υπάρχει και μία μικρή έκπληξη στο τέλος της διαδρομής. Δεν θα έχουν την ευκαιρία απλώς να φωτογραφηθούν με τον Πινόκιο, αλλά θα πάρουν ως δώρο και ένα βιβλίο του Πινόκιο, το αυθεντικό του Κάρλο Κολόντι, μεταφρασμένο από τα ιταλικά.

Το Μεγάλο Θέατρο της Μαριονέτας, απ’ όπου άρχισαν οι περιπέτειες του ατίθασου ξύλινου ήρωα

Η χώρα της καλοπέρασης, εντυπωσιακό καράβι 14 μέτρων

Το Σπίτι της Νεράιδας, η οποία έσωσε τη ζωή του Πινόκιο, που κινδύνευσε

Στο στομάχι της φάλαινας, όπου ο Πινόκιο βρήκε τον πατέρα του, που τον αναζητούσε

Ολο το πάρκο είναι στημένο σε ανοιχτό χώρο

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου