ΤΟΠΙΚΑ

Ευθύμης Τσάμης: Χρειάζεται πειθαρχία και όχι ξεσαλώματα

ευθύμης-τσάμης-χρειάζεται-πειθαρχί-285266

Με σκληρή γλώσσα σχολιάζει τις εορταστικές εκδηλώσεις εν μέσω πανδημίας ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας

Επίθεση κατά της δημοτικής αρχής Βόλου, χωρίς να την κατονομάζει εξαπέλυσε χθες στην σελίδα του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας, Ευθύμης Τσάμης. Με αφορμή την τελετή έναρξης των εορταστικών εκδηλώσεων που έγινε με τη συμμετοχή χιλιάδων στην παραλία, αλλά και τη δεξίωση που ακολούθησε, ο κ. Τσάμης μιλά για ξετσιπωσιά και ζητά πειθαρχία κι όχι ξεσαλώματα εν μέσω πανδημίας.

Ανήμερα της τελετής έναρξης, ο κ. Τσάμης έκανε ανάρτηση μιλώντας για «κοινωνική αναλγησία». «Είναι κοινωνική αναλγησία να γλεντάς όταν υπάρχουν τόσοι νεκροί συνάνθρωποι γύρω σου από κορονοϊό», έγραψε στη σελίδα του στο facebook και χθες επανήλθε με πιο σκληρή τοποθέτηση.

Επικαλείται τους 440 νεκρούς της πανδημίας στην περιοχή και καθιστά υπεύθυνη τη δημοτική αρχή σε περίπτωση έκρηξης του κορονοϊού στον Βόλο και τη Μαγνησία.

Η ανάρτηση του Ευθύμη Τσάμη: «Αυτό που λείπει και ενοχλεί στην περίπτωση που κάποιοι γλεντούν, ενώ δίπλα τους υπάρχουν εκατοντάδες νεκροί και πένθος από την πανδημία, είναι η λέξη ενσυναίσθηση. Είναι αυτή που χαρακτηρίζει μια κοινωνία εάν νοιάζεται, πραγματικά και όχι υποκριτικά, για τα αδύναμα μέλη της κι όχι όταν ο καθένας κοιτάει τον εαυτούλη του και πώς θα περάσει καλύτερα, χωρίς να νοιάζεται για τον διπλανό του, ο οποίος μπορεί να βιώνει τραγικές καταστάσεις, όπως στην σημερινή περίοδο.

Και φυσικά είναι κατανοητή η ανάγκη για διασκέδαση και γλέντι, ιδίως όταν ζούμε δύσκολες καταστάσεις. Είναι όμως απαραίτητο αυτό να γίνεται με σεβασμό και συμπάθεια προς τον διπλανό μας που πιθανώς πάσχει ή που βιώνει πένθος για απώλεια αγαπημένων του προσώπων. Και στην περιοχή μας, όπως είναι γνωστό χάσαμε 440 ανθρώπους από κορονοϊό σε έναν χρόνο.

Διαφορετικά αυτού του είδους η συμπεριφορά είναι εγωκεντρική και χαρακτηρίζεται από αναλγησία, απάθεια και ξετσιπωσιά. Και αυτό δεν επιτρέπεται να χαρακτηρίζει την κοινωνία. Πολύ περισσότερο δεν επιτρέπεται τέτοια συμπεριφορά σε μια δημοτική αρχή που θα είναι απόλυτα υπεύθυνη για την πιθανή διασπορά και την έκρηξη της πανδημίας που μπορεί να παρατηρηθεί το επόμενο χρονικό διάστημα στην περιοχή μας από το γλέντι που οργάνωσε με αφορμή την έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Η περίοδος που ζούμε απαιτεί να έχουμε αλληλεγγύη και έγνοια για τους πάσχοντες συνανθρώπους μας και να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και πειθαρχημένοι. Απαιτεί περισυλλογή και όχι ξεσαλώματα».

ΕΛ. ΧΑΝ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου