ΤΟΠΙΚΑ

Απειλεί με παραίτηση το Δ. Σ. Μουρεσίου

απειλεί-με-παραίτηση-το-δ-σ-μουρεσίου-851206

Μείζον θέμα δημιουργήθηκε κατά την προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου σχετικά με την ελλιπή αστυνόμευση της περιοχής.
Ο Δήμαρχος Μουρεσίου ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο για το τεράστιο πρόβλημα ελλιπούς αστυνόμευσης της περιοχής και συγκεκριμένα της ουσιαστικής κατάργησης του Αστυνομικού Σταθμού Τσαγκαράδας.
Το πρόβλημα χρονολογείται πλέον της διετίας παρόλο ότι έχει ενημερωθεί το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης με πλειάδα εγγράφων και προσωπικών παραστάσεων του Δημάρχου και υπήρχε διαβεβαίωση σε τοπικό επίπεδο ότι, όταν εξευρεθεί νέο κτίριο για την στέγαση του Αστυνομικού Σταθμού, αμέσως ο Αστυνομικός Σταθμός θα στελεχωθεί με προσωπικό.
Ήδη η μετεγκατάσταση έχει ολοκληρωθεί, ήδη ο Δήμος έχει μεριμνήσει για τον εξοπλισμό του Σταθμού με έπιπλα και σκεύη, δυστυχώς μέχρι σήμερα το κτίριο παραμένει κλειστό.
Σε επικοινωνία που είχε ο Δήμαρχος Μουρεσίου κ. Κωνσταντίνος Λεβέντης με τον Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Μηλεών και τον Αστυνομικό Διευθυντή Μαγνησίας, εισέπραξε την αδυναμία στελέχωσης του Σταθμού λόγω έλλειψης προσωπικού. Το γεγονός αυτό εκλαμβάνεται ως εμπαιγμός της Πολιτείας προς τον Δήμο, γι΄ αυτό το λόγο ο Δήμαρχος εισηγήθηκε την παραίτηση του Δημοτικού Συμβουλίου, δηλώνοντας ότι ο ίδιος δεν είναι διατεθειμένος να κατέχει τη θέση του Δημάρχου, όταν οι δημότες και οι χιλιάδες επισκέπτες αισθάνονται εντονότατο το αίσθημα της ανασφάλειας και όταν οι περιουσίες όλων είναι έρμαια εγκληματικών ενεργειών, γνωστών στις αστυνομικές αρχές.
Το Δημοτικό Συμβούλιο εξουσιοδότησε τον Δήμαρχο να ενημερώσει τους καθ’ ύλην, αρμοδίους για το πρόβλημα. Η απόφαση θα κοινοποιηθεί σ’ όλους τους βουλευτές του Νομού Μαγνησίας, στο Γ.Γ. Περιφέρειας Θεσσαλίας και στον Υπουργό Δημοσίας Τάξης.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου