ΤΟΠΙΚΑ

Θα κάνετε την καλύτερη διοργάνωση

θα-κάνετε-την-καλύτερη-διοργάνωση-851206

Εντυπωσιασμένος από το Βόλο και απόλυτα ευχαριστημένος από τις σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις δήλωσε ο πρόεδρος της Ολυμπιακής Επιτροπής της Λιβύης Μοχάμαντ Καντάφι εις εκ των εκλεκτόρων για την διαδικασία επιλογής της διοργανώτριας πόλης των Μεσογειακών Αγώνων του 2013.
Ο γιος του Μουαμάρ Καντάφι, συνοδευόμενος από τον κ. Γάγγα, υπεύθυνο Δημοσίων Σχέσεων της Επιτροπής Διεκδίκησης Μεσογειακών Αγώνων, επισκέφτηκε το Βόλο και ξεναγήθηκε στις αθλητικές εγκαταστάσεις και την Αργώ στο Βόλο, ενώ νωρίς το μεσημέρι αναχώρησε για τη Λάρισα.
Τον κ. Μοχάμαντ Καντάφι υποδέχτηκαν στο Δημαρχείο της πόλης ο Δήμαρχος κ. Αλέκος Βούλγαρης και οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Α. Φοινικόπουλος, Δ. Δερβένης.
Στη συνάντηση, ο Δήμαρχος Βόλου ενημέρωσε αναλυτικά τον κ. Καντάφι για τις αθλητικές εγκαταστάσεις, τονίζοντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του Βόλου, καθώς και το γεγονός ότι το 80% των εγκαταστάσεων είναι ήδη έτοιμες.
Στη συνέχεια ο πρόεδρος της Ολυμπιακής Επιτροπής της Λιβύης, συνοδευόμενος από τα στελέχη του Δήμου επισκέφθηκε τις αθλητικές εγκαταστάσεις του ΕΑΚ Βόλου, την Αργώ στο Λιμάνι του Βόλου και το Πανθεσσαλικό Στάδιο, απ όπου δήλωσε:
“Ο Βόλος και η Λάρισα θα διοργανώσουν Μεσογειακούς Αγώνες, καταφέρνοντας να ενώσουν όλους τους λαούς γύρω από την Μεσόγειο. Είμαι εντυπωσιασμένος από την Ελλάδα και την πόλη του Βόλου που συνδέονται με παλαιούς δεσμούς φιλίας με τη χώρα μου.
Είναι πολύ σημαντικό ότι εκτός από την αθλητική διοργάνωση ενδιαφέρεστε να αναβαθμίσετε τους Μεσογειακούς Αγώνες. Ελπίζω να είστε εσείς που θα κερδίσετε τους Αγώνες. Είμαι βέβαιος ότι θα κάνετε την καλύτερη διοργάνωση.
Στη διάρκεια της συνάντησής του με τον Δήμαρχο Βόλου, Αλέκο Βούλγαρη, έκανε αίσθηση το γεγονός ότι ο κ. Καντάφι, δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του για την Αργώ και το εγχείρημα της αναβίωσης της Αργοναυτικής Εκστρατείας, γι΄ αυτό και επισήμανε ιδιαίτερα το γεγονός ότι θα αλλάξει η φιλοσοφία τους μέσα από την Πολιτιστική Μεσογειάδα, καταφέρνοντας τελικά να ενώσουν -όπως είπε- ουσιαστικά τους λαούς της Μεσογείου, όπως είναι, άλλωστε και ο σκοπός τους.
Από την πλευρά του ο κ. Βούλγαρης, αφού τον ευχαρίστησε για την παρουσία του στην πόλη και αναφέρθηκε στους δεσμούς φιλίας της Ελλάδας με τον πατέρα του, τον ηγέτη της Λιβύης, εξέφρασε την επιθυμία να σταθεί αρωγός ο κ. Καντάφι στην προσπάθεια του διπόλου Βόλου- Λάρισας να αναλάβει τους Μεσογειακούς του 2013.
Ο κ. Βούλγαρης αναλυτικά περιέγραψε την ετοιμότητα του Βόλου σε αθλητικές υποδομές, αθλητική εμπειρία από μεγάλες διοργανώσεις αλλά και γενικότερα αναπτυξιακές υποδομές. Ενώ ιδιαίτερη μνεία έκανε στο βάρος που δίνει η δημοτική αρχή στην Πολιτιστική Μεσογειάδα και όλες τις πολιτιστικές εκδηλώσεις, με μουσική από όλη τη Μεσόγειο και με κεντρικό σύνθημα «Η Μεσόγειος μας ενώνει», μέχρι την τελική ψηφοφορία του Οκτωβρίου, αλλά και εφ’ όσον αναλάβει τους Αγώνες, μέχρι το 2013, με επίκεντρο την Αργώ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου