ΤΟΠΙΚΑ

Πιο φτωχός ο σχολικός χάρτης στη Μαγνησία – Kαταργούνται 5 σχολικές μονάδες

πιο-φτωχός-ο-σχολικός-χάρτης-στη-μαγν-288101

Δεν λειτουργούσαν για τουλάχιστον τέσσερα χρόνια – Κουφάρια τα σχολικά κτίρια στα χωριά

Σβήνουν οριστικά από τον σχολικό χάρτη πέντε σχολικές μονάδες στη Μαγνησία. Το σχολικό κουδούνι δεν πρόκειται να ξαναχτυπήσει στα πέντε σχολεία, τα οποία καταργούνται ελλείψει μαθητών, με τα κτίρια να μετατρέπονται σε κουφάρια.

Πρόκειται για τέσσερα νηπιαγωγεία και ένα δημοτικό σχολείο, δύο εκ των οποίων στον Δήμο Αλμυρού και επιπλέον τρία στον Δήμο Βόλου, τα οποία δεν έχουν υποδεχθεί ούτε έναν μαθητή τα τελευταία τέσσερα τουλάχιστον χρόνια και τελούν σε καθεστώς αναστολής λειτουργίας.

Με εισήγηση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, καταργούνται οριστικά τα νηπιαγωγεία του Δήμου Βόλου 3ο Αγίου Βλασίου, που δεν έχει λειτουργήσει την τελευταία 8ετία, 4ο Αγίου Λαυρεντίου, το οποίο δεν έχει υποδεχθεί ούτε έναν μαθητή τα τελευταία τέσσερα χρόνια, και Μικροθηβών, που τελεί σε αναστολή λειτουργίας επί πέντε σχολικά έτη. Στον Δήμο Αλμυρού, το λουκέτο είναι οριστικό για το νηπιαγωγείο και το δημοτικό σχολείο Πλατάνου, που δεν έχουν λειτουργήσει τα τελευταία πέντε και τέσσερα χρόνια αντίστοιχα.

Η πρόταση της Διεύθυνσης περιλαμβάνει επίσης τη συγχώνευση των 1ου και 20ου Νηπιαγωγείων Βόλου που στεγάζονται στον ίδιο χώρο.

Η πρόταση, εφόσον εγκριθεί από τα δημοτικά συμβούλια Βόλου και Αλμυρού, αναμένεται να κατατεθεί στο Υπουργείο Παιδείας προκειμένου να εφαρμοστεί από το νέο σχολικό έτος.

Τα σχολεία που καταργούνται θεωρείται απίθανο να ξαναλειτουργήσουν στο μέλλον. Ακόμη κι αν παρουσιαστούν μαθητές, θα πρέπει να κινηθεί ολόκληρη διαδικασία από το μηδέν για την επανίδρυσή τους. «Σίγουρα δεν είναι ευχάριστο να αναγκάζεσαι να κλείσεις έστω και μία σχολική μονάδα. Όμως εφαρμόζουμε τη νομοθεσία. Τα συγκεκριμένα σχολεία δεν έχουν λειτουργήσει από τέσσερα έως οκτώ χρόνια στα συγκεκριμένα χωριά. Είναι από τη μία απόρροια της υπογεννητικότητας που είναι πιο εμφανής στην περιφέρεια σε σχέση με το κέντρο, όπου επίσης καταγράφεται ραγδαία μείωση του μαθητικού δυναμικού, από την άλλη αποτελεί επιλογή των γονέων να στέλνουν τα παιδιά τους σχολείο σε κοντινά χωριά όπου οι μονάδες είναι οργανικά μεγαλύτερες», σχολίασε ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Γιώργος Πολύζος.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου