ΤΟΠΙΚΑ

Με τον φόβο του lock down ο κλάδος της εστίασης στη Μαγνησία

με-τον-φόβο-του-lock-down-ο-κλάδος-της-εστίασης-288122

Η εστίαση ζει με τον φόβο του lock down και την αγωνία να σωθεί η χριστουγεννιάτικη περίοδος

Με τον φόβο ενδεχόμενου lock down μπαίνει στην εορταστική περίοδο για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά ο κλάδος της εστίασης στη Μαγνησία. Οσο τα κρούσματα παραμένουν στα ύψη, η κίνηση στα καταστήματα είναι περιορισμένη και οι τζίροι κατρακυλούν. «Η νέα χρονιά θα μας βρει καταχρεωμένους να δίνουμε τον αγώνα της επιβίωσης» προβλέπει ο πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Καφετεριών, Μπαρ, Αναψυκτηρίων και Εστίασης Μαγνησίας, Στέφανος Στεφάνου.

Το πρόβλημα είναι διττό, εξηγεί ο κ. Στεφάνου. Από τη μία ο υψηλός αριθμός κρουσμάτων αποτρέπει ακόμη και τους εμβολιασμένους από εξόδους σε κλειστούς χώρους κατά τη χειμερινή περίοδο που διανύουμε και από την άλλη τα αυστηρά μέτρα που ισχύουν για τους ανεμβολίαστους αποτελούν ανασταλτικό παράγοντα για να βγουν έστω και για έναν καφέ.

Σύμφωνα με τον κ. Στεφάνου, πλέον οι ανεμβολίαστοι δεν επιλέγουν τα καταστήματα εστίασης για την έξοδό τους. «Παίρνουν τον καφέ τους και κάθονται στο παγκάκι ή την μπίρα τους και πάνε σε μια πλατεία, ένα πάρκο. Ο κόσμος δεν μπορεί να δίνει πέντε και δέκα ευρώ για να κάνει rapid test για να πιει έναν καφέ ή το ποτό του, σε καθημερινή βάση. Κάνουν rapid test, μόνο για μία έξοδο το Σάββατο το βράδυ ή την Κυριακή το μεσημέρι κι εφόσον οι καιρικές συνθήκες είναι ευνοϊκές», αναφέρει ο κ. Στεφάνου.

Ο ίδιος σημειώνει ότι ακόμη και οι εμβολιασμένοι φοβούνται να βγουν σε καθημερινή βάση έξω και όταν το κάνουν επιλέγουν να κάθονται σε εξωτερικούς χώρους. «Δουλεύουμε μία Παρασκευή και ένα Σαββατοκύριακο», λέει ο κ. Στεφάνου, μιλώντας για πτώση των τζίρων κατά 80% στους εσωτερικούς χώρους και κατά 50% στους εξωτερικούς χώρους.

«Η εστίαση πλήττεται και μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κανένα ουσιαστικό μέτρο στήριξης των επαγγελματιών, που ζουν με τον φόβο του lock down και την αγωνία να σωθεί η χριστουγεννιάτικη περίοδος», προσθέτει ο πρόεδρος της εστίασης, εκτιμώντας ότι η νέα χρονιά θα βρει τους επαγγελματίες με υπέρογκα χρέη να δίνουν τη μάχη για την επιβίωσή τους.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου