ΤΟΠΙΚΑ

Μεϊκόπουλος: «Αντίτιμο αποτυχίας τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο κ. Μητσοτάκης»

μεϊκόπουλος-αντίτιμο-αποτυχίας-τα-ν-288565

Ανακοίνωση για τα μέτρα που θα λάβει για την αναχαίτιση της πανδημίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέδωσε ο Βουλευτής Μαγνησίας, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, κατηγορώντας τον για την πορεία της πανδημίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του:

Σήμερα ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε τον υποχρεωτικό εμβολιασμό για όσους είναι άνω των 60 ετών, ειδάλλως θα τους επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο ύψους 100 ευρώ το μήνα που θα πηγαίνει σε ειδικό ταμείο για την ενίσχυση του ΕΣΥ.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Πρωθυπουργός είναι ανακόλουθος σε σχέση με όσα έλεγε και όσα λέει και εφαρμόζει. Δήλωνε ότι δεν έχει καμία υποχρέωση να υποχρεώσει κανέναν να εμβολιαστεί κι όμως σήμερα ανακοίνωσε μέτρα που δεν εφαρμόζει κανένας άλλος στην Ευρώπη. Η πορεία της πανδημίας στη χώρα έχει ξεφύγει και οι αριθμοί έχουν συντρίψει την εικόνα της ελεγχόμενης κατάστασης που καλλιεργεί επικοινωνιακά η Κυβέρνηση.

Έχει όμως αξία μια προσεκτικότερη ματιά στα στοιχεία που χρησιμοποιήθηκαν και οδήγησαν την Κυβέρνηση σε αυτή την απόφαση.

Βάσει αυτών των στοιχείων, σε σχέση με χώρες που έχουν σχεδόν τον ίδιο πληθυσμό με την Ελλάδα, η χώρα μας είναι πολύ πίσω στους εμβολιασμούς, ιδιαίτερα στις ευπαθείς ομάδες. Παραθέτω αυτούσια:

Πορτογαλία

Ποσοστό εμβολιασμού στους πολίτες 60+= 99,5%

Κατειλημμένες ΜΕΘ COVID: 80

Ημερήσιοι θάνατοι: 13

Δανία

Ποσοστό εμβολιασμού στους πολίτες 60+= 99,1%

Κατειλημμένες ΜΕΘ COVID: 47

Ημερήσιοι θάνατοι: 10

Σουηδία

Ποσοστό εμβολιασμού στους πολίτες 60+= 93,1%

Κατειλημμένες ΜΕΘ COVID: 32

Ημερήσιοι θάνατοι: 5

Ελλάδα

Ποσοστό εμβολιασμού στους πολίτες 60+= 83%

Διασωληνωμένοι ασθενείς COVID: 657

Ημερήσιοι θάνατοι: 92

Η διαφορά της Ελλάδας σε σχέση με τις άλλες χώρες που έχουν σχεδόν τον ίδιο πληθυσμό σε ποσοστό εμβολιασμού στις ηλικίες 60+ κυμαίνεται μεταξύ 10% και 16%. Είναι, όμως, αδιανόητο να υπάρχει τόσο μεγάλη απόκλιση σε αριθμούς

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου