ΤΟΠΙΚΑ

Eνιαίο φορέα για τη διαχείριση των δασών

eνιαίο-φορέα-για-τη-διαχείριση-των-δασώ-851206

Για έλλειψη συντονισμού ανάμεσα στην Πυροσβεστική, την Πολιτική Προστασία, τις δασικές υπηρεσίες, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, μίλησε χθες από το Νεοχώρι Πηλίου, έπειτα από συνάντησή του με τους δημάρχους της περιοχής και τον νομάρχη Μαγνησίας Απ. Παπατόλια, ο πρόεδρος του Συνασπισμού Αλ. Αλαβάνος.
Ο πρόεδρος του ΣΥΝ έκανε λόγο για έλλειψη του αναγκαίου εξοπλισμού ειδικά την κρίσιμη στιγμή, ενώ αναφέρθηκε και στα κεντρικά σημεία της πρότασης που εκπόνησε ο Συνασπισμός. Χαρακτηριστικά δήλωσε: «Για μας δύο είναι τα κεντρικά ζητήματα, ανάμεσα στα άλλα σημαντικά. Πρώτον η δημιουργία ενιαίου επιχειρησιακού φορέα που θα συντονίζει όλες τις υπηρεσίες και δεύτερον η άρση της νομικής αβεβαιότητας για τα όρια των δασών με την απόσυρση της τροπολογίας για το άρθρο 24 του Συντάγματος από τη ΝΔ, την κατάργηση του Νόμου 3208 του 2003 του ΠΑΣΟΚ, αλλά και την άμεση κατάρτιση δασικών χαρτών και κτηματολογίου».
Πρωτεύον ζήτημα για τον Συνασπισμό, σύμφωνα με τον Αλ. Αλαβάνο, είναι η απόσυρση της τροποποίησης του άρθρου 24 του Συντάγματος από την κυβέρνηση.
Ακόμη αναγκαία είναι, σύμφωνα με τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α, η δημιουργία ενιαίου φορέα διαχείρισης των δασών με συνεργασία πυροσβεστικής, δασολόγων και δασικών υπηρεσιών.
Πρότεινε να γίνουν δασικοί χάρτες και να υπάρξει δασικό κτηματολόγιο μέσα σε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και ζήτησε τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων δασοπυροσβεστών.
Τέλος, ο πρόεδρος του ΣΥΝ κάλεσε την κυβέρνηση να αξιοποιήσει τα κονδύλια για την προστασία των δασών από την Ευρωπαϊκή Ένωση, να αποζημιώσει άμεσα τους πληγέντες από τις πυρκαγιές και να γίνουν πραγματικές αναδασώσεις με σχεδιασμό πρόληψης πυρκαγιών.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου