ΤΟΠΙΚΑ

Μηδαμινό ενδιαφέρον για ταξίδια – «Χειρόφρενο» έχουν τραβήξει τα τουριστικά λεωφορεία στη Μαγνησία

μηδαμινό-ενδιαφέρον-για-ταξίδια-χε-289439

Σε οριακό σημείο δεκάδες επιχειρήσεις στη Μαγνησία, με τα τουριστικά λεωφορεία να έχουν τραβήξει αναγκαστικά «χειρόφρενο» λόγω αναδουλειάς. Σε απραξία ο κλάδος, με την πανδημία και τον φόβο για τη νέα μετάλλαξη να ευθύνονται για το μηδενικό ταξιδιωτικό ενδιαφέρον που καταγράφεται ενόψει της εορταστικής περιόδου.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Γολγοθάς για τον ταξιδιωτικό κλάδο η πανδημία, με τους επιχειρηματίες σε απραξία 22 μήνες και τους οικονομικούς δείκτες των επιχειρήσεων στο ναδίρ. «Μηδενικό ενδιαφέρον ενόψει Χριστουγέννων. Ακόμη δεν κινείται τίποτα, ούτε κυκλοφορεί ο κόσμος. Από την πλευρά μας θα κάνουμε την προσπάθεια, προγραμματίζοντας εκδρομές κατά βάση στο εσωτερικό, αλλά διαπιστώνουμε ότι ο κόσμος είναι πάρα πολύ συγκρατημένος μετά τα καινούργια μέτρα και τη νέα μετάλλαξη» αναφέρει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο γενικός γραμματέας του Σωματείου Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων και Γραφείων Μαγνησίας Θανάσης Σιμώτας.

Αρδην άλλαξε η εικόνα στον ταξιδιωτικό χάρτη μετά την επέλαση της πανδημίας, με τους επαγγελματίες σε απόγνωση και τις επιχειρήσεις αντιμέτωπες με σειρά ανυπέρβλητων προβλημάτων.

Με τη νέα μετάλλαξη στο προσκήνιο και τα κρούσματα σε ανοδική πορεία, ο κ. Σιμώτας επισημαίνει ότι «έχει θορυβηθεί ο κόσμος και ενώ ακούμε ότι υπάρχουν προκρατήσεις στα ξενοδοχεία, στα τουριστικά γραφεία, αντίθετα, δεν υπάρχει κίνηση. Κάποιοι προτιμούν να ταξιδέψουν μεμονωμένα, με την οικογένειά τους, με ΙΧ, για να πάνε σε ένα ξενοδοχείο και να περάσουν τρεις – τέσσερις μέρες. Τα οργανωμένα ταξίδια δεν έχουν ζήτηση».

Μεγάλο πρόβλημα για τον κλάδο η αύξηση στο κόστος ενέργειας και καυσίμων, με σειρά αιτημάτων να ζητούν επειγόντως ευήκοα ώτα.

Τα πιο άμεσα αιτήματα του κλάδου προς την κυβέρνηση είναι η οικονομική στήριξη, με την μορφή επιδότησης των κενών θέσεων, η ενίσχυση της ρευστότητας των επιχειρήσεων, η μείωση των τελών κυκλοφορίας, η εξαίρεση του κλάδου από την επιστροφή των επιστρεπτέων προκαταβολών και κάθε μέτρο που θα μπορούσε να συμβάλλει στην επιβίωση των επιχειρήσεων.

«Ζητούμε να τεθεί το προσωπικό σε αναστολή, διότι δεν υπάρχει έργο. Από τη στιγμή που βρίσκονται σε αναγκαστική ακινησία τα λεωφορεία, πως θα πληρωθούν οι οδηγοί, οι υπάλληλοι που απασχολούνται σε μια τουριστική επιχείρηση με μηδενική κίνηση» υπογραμμίζει ο κ. Σιμώτας.

Τα παραπάνω αιτήματα προτάσσουν οι επαγγελματίες του κλάδου σε πανελλαδικό επίπεδο, με το επιδημιολογικό φορτίο, σε συνάρτηση με τα οικονομικά προβλήματα που σημειώνονται, να επιβαρύνουν την κατάσταση, πολύ δε περισσότερο τον αγώνα επιβίωσης των επιχειρήσεων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου